„Būdami socialiai atsakinga bendrove, tiek sau, tiek visiems partneriams keliame aukščiausius profesinius ir etinius veiklos standartus. Tai jau ne pirmas atvejis, kai esame priversti priimti tokį principingą sprendimą ir stabdyti partnerystę, tačiau, kol nėra daugiau informacijos, dirbti kartu toliau negalime“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Šiuo metu parduotuvėse esantys konditerijos gaminiai bus parduoti, o nauji produkcijos užsakymai nebus vykdomi tol, kol savo sprendimo nepaskelbs atsakingos Latvijos institucijos.

Kaip praneša prekybos tinklas, šių metų sausį bendrovė taip pat nedelsdama sustabdė AB „Grigeo“ pagamintos produkcijos pirkimą dėl įtarimų AB „Grigeo Klaipėda“ gamyklai, kuri galimai nevalytomis atliekomis teršė Kuršių marias. Prekyba AB „Grigeo“ pagaminta produkcija „Iki“ tinkle neatnaujinta iki šiol.

Delfi primena, kad prieš kelias dienas mažmeninės prekybos tinklas „Rimi“ pranešė stabdąs Latvijos konditerijos įmonės „Adugs“ produkcijos pirkimus.

„Tiekėjai „Rimi“ parduotuvių tinklai pasirašo susitarimą, kuriuo patvirtina, jog jų veikla yra tvari aplinkosaugos, žmogaus sveikatos ir socialinės atsakomybės požiūriu. Naujų sutarčių su „Adugs“ pasirašymas šiandien buvo sustabdytas“, – sakė „Rimi“ tinklo atstovė Katrin Bats.

Kaip BNS jau skelbė, Latvijos policija pranešė apie „Adugs“ valdybos pirmininko Jazepo Zukulo ir dar dviejų asmenų sulaikymą, kurie įtariami prekyba žmonėmis. Per tyrimą, kuris buvo pradėtas policijai iš vienos užsienio ambasados Latvijoje gavus informacijos apie galimą priverstinį darbą „Adugs“ bendrovėje, nustatyta, kad šioje įmonėje ilgą laiką buvo išnaudojami trečiųjų šalių piliečiai – jiems nemokami atlyginimai, iš jų buvo atimami pasai, jų atžvilgiu naudotas fizinis ir psichologinis smurtas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)