Nustebino atjungtas šildymas

Skaitytojas Algirdas (vardas pakeistas, asmuo redakcijai žinomas-red.) „Delfi“ pasakojo praėjusią savaitę apsistojęs „Amberton Cathedral Square Hotel Vilnius“ viešbutyje.

Už vienos nakties nakvynę liukso klasės apartamentuose su vaizdu į Katedrą ir pusryčiais jis teigė paklojęs kiek daugiau nei 120 Eur, tačiau viešnagė vyrą nustebinusi.

„Kai atvykome, į patį viešbučio pastatą įėjome suvedę gautą kodą. Buvome girdėję apie tai, kad mūsų nepasitiks registratūroje ir, turiu pasakyti, tai buvo gerai. Jokio kontakto, saugu.

Pasiėmę savo kambario raktus keliavome tiesiai į kambarį“, – pasakojo vyras.

Visgi, kaip teigė, prasivėrus kambario durims jis buvo nemaloniai nustebintas.

„Kambaryje buvo labai šalta. Čia esantis kondicionierius rodė, kad jame – vos 16,5 laipsnio. Vidury apartamentų stovėjo ir elektrinis šildytuvas“, – sakė jis.

Algirdas aiškino, kad norint nesušalti kambaryje reikėjo sėdėti su striukėmis, o paskambinus administracijai buvo paaiškinta, kad netrukus ateis darbuotojas ir padės išspręsti problemas.

Viešbučiai karantino metu

„Atėjęs darbuotojas pasakė, kad radiatoriai nešildys, kad ir kiek juos atsuksime ir mums davė dar vieną šildytuvą. „Įsijunkite, per keletą valandų patalpa įšils“, – teišgirdome, – apie viešnagę sakė Algirdas.

Vyras tikino suprantantis, kad viešbučiai šiandien išgyvena sunkius laikus ir visomis išgalėmis stengiasi išlikti, tačiau teigė manantis, kad jeigu jie negali užtikrinti svečiams tinkamos temperatūros kambarių, veikla užsiimti jie išvis neturėtų.

„Kad ir kokia sunki situacija būtų, mes esame klientai, kurie už naktį susimokėjo pinigus ir nori, kad kambaryje jiems nereikėtų sėdėti su striukėmis“, – sakė jis bei pridūrė, kad abu šildytuvus palikus per naktį ryte kambarys tebuvo įšilęs iki 20 laipsnių.

Kambaryje – 15-16 laipsnių

Kita panašia istorija pasidalijo kita skaitytoja Laura (asmuo redakcijai žinomas – red.). Ji pasakojo vieną lapkričio savaitgalių, jau esant karantinui, apsistojusi Druskininkų viešbutyje „Europa Royale“.

Jos teigimu, pirmasis įspūdis taip pat buvęs labai geras, buvo laikomasi visų saugumo reikalavimų, maistas pristatomas į kambarį, tačiau ji aiškino negalėjusi nepastebėti, kad viešbučiui – sunkios dienos, mat taip pat susidūrė su prisuktu šildymu savo kambaryje.

„Bandėme atsukti ir radiatorius, ir termostatą sukiojome, tačiau kambaryje temperatūra nesikeitė ir aukščiau 15-16 laipsnių nepakilo.

Veikė tik gyvatukas ir vonioje šildomos grindys, tad vonios kambario nė nesinorėjo palikti.

Būtų galima pagalvoti, kad gal čia problemos su kambariu, tačiau praeinant girdėjome, kaip ir iš kito kambario moteris maistą atnešusios darbuotojos klausė, ar įmanoma ką nors padaryti, kad kambaryje būtų šilčiau. Deja, atsakymo darbuotoja pateikti negalėjo“, – taip pat sakė skaitytoja.

„Iš vienos pusės kaip ir supranti – viešbučiui sunkus metas, teko jau skaityti, kad kai kurie taupydami prisuka šilumą. Bet iš kitos pusės – atvykęs moki pinigus ir bent kiek prisidedi prie viešbučio išsilaikymo, tad kai SPA paslaugų nebėra, norėtųsi bent šildymo kambaryje“, – komentavo Laura.

Užsidarinėja ir eina į prastovas

„Delfi“ jau anksčiau rašė, kad antrą bangą išgyvenantys viešbučiai imasi visų išlikimo taktikų: užsiima ilgalaike patalpų nuoma, siūlo bekontaktes registracijas ir net prisuka šildymą.

Tada „Amberton“ tinklo generalinis direktorius Tadas Matjošaitis atvirai kalbėjo apie situaciją, kurioje šiandien yra viešbučių sektorius.

„Visam sektoriui yra blogai ir net nėra galimybių ką padaryti, kad būtų geriau.

Tu turi galvoti, kaip išgyventi. Gi ilgalaikė nuoma, patalpos biurams, nėra iš gero gyvenimo, o kad tik susimokėtume komunalinius mokesčius, šildymą. Mes kai kur šildome pusę pastato, bandome užsukinėti kambariais, vargstame, skaičiuojame“, – tada „Delfi“ sakė jis.

Evalda Šiškauskienė

Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė tikino, kad šildymo prisukimas tam tikruose viešbučiuose yra išimtys ir negalima sakyti, kad visi viešbučiai taip daro.

„Tie, kurie veikia, jie dažniausiai nieko neprisukinėja, tai pirmą kartą girdžiu tai. Galbūt tai išimtys, nes tie, kurie nutarė užsidaryti, jie ir užsidarė, o tie, kurie veikia, jie ir veikia“, – komentavo ji.

Taip pat E. Šiškauskienė prasitarė, kad bendrai situacija šiame sektoriuje yra ne kokia.

„Viešbučiai užsidarinėja, užsidarinėja ir teikiantys SPA paslaugas, nes jų paslaugos uždraustos, nėra įmanoma dirbti, o žmonėms nėra prasmės važiuoti į viešbutį, kuriame nėra paslaugų. Tai realiai daug kas užsidarė ir išėjo į prastovas.

Kalbant apie miesto viešbučius, gal čia bus koks sujudimas prieš Naujus metus, gal atvyks žmonės iš kitų miestų, bet vienintelis kelias yra tik užsisakyti kambarį ir jame turėti šventinę vakarienę, tai vėlgi, klausimas, kiek bus norinčių.

Kalėdos sektoriaus neišgelbės, o ir svečių iš kitų šalių nebus. Matome užsikrėtimų skaičius, tai didelių iliuzijų neturime. Žinoma, norėtume, kad būtų leidžiamos SPA paslaugos kurortuose, nes medikų kuponai turėtų būti pratęsti iki gruodžio 15 dienos, tai norėtųsi, kad ir paslaugos būtų leidžiamos“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)