Vilniaus apygardos teismas lapkričio 9 dieną patenkino „Fitsout“ vadovo prašymą iškelti įmonei restruktūrizavimo bylą, BNS pranešė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Bylos duomenimis, „Fitsout“ per artimiausius tris mėnesius negalės grąžinti pradelstų skolų kreditoriams, o jos pelno nepakaktų padengti pradelstiems įsipareigojimams ir tęsti veiklą. Todėl teismas sprendė, kad „Fitsout“ turi finansinių sunkumų.

Tačiau kartu teismas įvertino, kad bendrovė veiklos nesustabdė ir artimiausiu metu planuoja gauti pajamų, nors veikia konkurencingoje rinkoje ir per sudėtingą pandemijos laikotarpį. Tai patvirtina aplinkybę, jog „Fitsout“ paslaugos ir prekės rinkoje turi poreikį, teigia teismas.

„Aplinkybę, kad įmonei gali pavykti restruktūrizuotis, patvirtina ir tai, kad didžioji dauguma kreditorių palankiai vertina ketinimus restruktūrizuoti ir tęsti veiklą, yra davę sutikimus dėl skolų išdėstymo ar atidėjimo“, – rašoma teismo nutartyje.

Teigiama, kad nuo 2019-ųjų pradžios Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti įmonė yra didžiausias baldų gamybos technologijų parkas Europoje. Investicijos į gamyklą siekė apie 20 mln. eurų.

2018-ųjų gegužę bendrovės vadovas ir smulkusis akcininkas Jonas Stragis sakė, kad „Fitsout“ iki 2022 metų planuoja sukurti apie 800 darbo vietų. „Sodros“ duomenimis, bendrovė šiuo metu samdo 182 darbuotojus.

Praėjusių metų pradžioje J. Stragis žiniasklaidai teigė, kad 2023 metais bendrovė planuoja pasiekti 60 mln. eurų apyvartą, o kiek vėliau rašyta, jog įmonės planuose yra dar vienas baldų fabrikas.

„Fitsout“ Registrų centrui ataskaitą paskutinį kartą pateikė už 2018 metus – tuomet įmonė gavo 91,1 tūkst. eurų pajamų ir patyrė 1,8 mln. eurų nuostolį.

Pasak Registrų centro, 70 proc. „Fitsout“ akcijų valdo Kipre registruota G. Žiemelio įmonė „LFS Holding“, dar po 15 proc. valdo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius ir J. Stragis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)