Tarybos sprendimu buvo pakeisti vietinės rinkliavos dydžiai už leidimo prekiauti lauko kavinėse išdavimą pagal tris išskirtas zonas.

Pirmajai zonai priklauso istorinis miesto centras Senamiesčio seniūnijoje – jo teritorija sutampa su valstybės saugomo nekilnojamojo kultūros paveldo objekto Vilniaus senamiesčio teritorija. Šiai teritorijai keliami įvairūs aukščiausio lygio reikalavimai (paveldosauginiai, architektūriniai, estetiniai ir kt.), todėl šioje zonoje būtų taikoma didžiausia vietinė rinkliava, kas turėtų užtikrinti aukštesnio lygio paslaugas nei antroje ir trečioje zonose. Šios zonos gatvėse ir aikštėse yra įsikūrusių daug lauko kavinių, yra didžiausi lankytojų srautai.

Antroji zona – dalis Naujamiesčio, Šnipiškių ir Žirmūnų seniūnijų. Šioje zonoje yra Vilniaus miesto centrinė dalis. Trečioji zona – visa likusi Vilniaus miesto teritorija.

Nurodoma, kad pirmoje zonoje bus taikomas 5 eurų už 1 kv. m, antroje zonoje – 3 eurų už 1 kv. m, trečioje zonoje – 1 euro už 1 kv. m. rinkliavos dydis.

Iki šiol Vilniaus mieste taikyti 2015 metais patvirtinti dviejų dydžių vietinės rinkliavos dydžiai – už maitinimo paslaugas lauko kavinėse, esančiose reprezentacinėse vietose, – 2 eurai už 1 kv. m, kitose vietose – 0,9 euro už 1 kv. m.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)