Treatwell“ atstovė Marija Antanaitytė laidoje Delfi diena papasakojo, ar dėl paskelbto karantino lietuviai nustojo lankytis grožio salonuose.

„Tikrai pritarčiau, kad žmonių sumažėjo, tiesa, mes nematome, kad būtų sumažėję užsakymų per pusę, bet praėjusį mėnesį sumažėjo maždaug 20 procentų. Aišku, kad klientai užsisako, o paskui atšaukia, ir pagrindinė priežastis – būtent baimė dėl koronaviruso. O pačios populiariausios paslaugos – kirpimas ar manikiūras – jos vis dar išlieka populiarios“, – nurodė pašnekovė.

Paklausus, ar yra žmonių, kurie paskelbus karantiną nukėlė savo paslaugas ir procedūras, ir norėtų jas pasidaryti jau pasibaigus karantinui, pašnekovė tikino, kad žmonės dažniau atšaukia rezervacijas.

Po apsilankymo salone klientė neliko patenkinta.

„Mes nematome labai tiksliai tokios informacijos, mes asmeniškai ką padarėme iš savo pusės, tai leidome nusikelti visas šiuo metu draudžiamas paslaugas, SPA paslaugas ir masažus, persikelti po trijų savaičių, bet tendencija yra tokia, kad žmonės ne persikelia po karantino, o visai atšaukia“, – sako specialistė.

Sumažėjo paslaugų krepšelis

Paklausus, ar paslaugų krepšelis nemažėja, specialistė papasakojo, kokius pokyčius mato būtent žmonių poreikiuose.

„Nebėra tos tendencijos, kurią mes matėme po karantino, kai tas krepšelis buvo padidėjęs. Žmonės tikriausiai pasidarė viską, ką reikėjo, po karantino, dabar jau renkasi vieną paslaugą. Žmonės renkasi tik pačias būtiniausias paslaugas, nes didžiąją laiko dalį žmonės praleidžia namuose, jau vien dėl to reikia mažiau paslaugų, nes žmonės sako, kad neišeina į viešumą.

Dar vienas dalykas, kuris sumažino paslaugų krepšelį yra tas, kad žmonės dabar neatostogauja ir mažai keliauja, nes tikrai būdavo nemažai klientų, kurie rinkdavosi paslaugas tada, kai vykdavo kažkur atostogauti ar keliauti, bet šiaip jų nesidaro paprastai. Tai yra moterys, kurios, pavyzdžiui, paprastai nesidaro pedikiūro ar depiliacijos, bet atostogoms užsirašo šioms paslaugoms“, – sako specialistė.

Paklausus, kaip verslininkai konkuruoja grožio srityje, specialistė pabrėžia, jog dabar salonai po truputį pradeda konkuruoti kainomis ir specialiais pasiūlymais.

„Po pirmo karantino mes matėme, kad nuolaidų praktiškai nebeliko, tačiau nuo rugpjūčio pradėjome stebėti, kad daugėjo akcijų, kuo toliau, tuo jų daugiau. O dabar spėju, kad taip, salonai pradėjo konkuruoti kainomis ir kažkokiais specialiais pasiūlymais“, – tikino pašnekovė.

Šeštadieniai – nebe populiariausi laikai rūpintis grožiu

Specialistė taip pat sako, kad pastebimi pokyčiai ir laikuose, kada žmonės nori lankytis grožio salonuose.

„Šeštadieniai dabar nebėra patys populiariausi laikai, kaip būdavo iki karantino, bet mes tiesiog matome tendenciją, kad žmonės dabar dirba iš namų ir jie dažnai renkasi paslaugas atlikti ryte ar per pietus.

Žmonės renkasi salonus šalia namų. Matome, kad sumažėjo lankomumas salonų, kurie yra miestuose prie verslo centrų. Pakito laikai, bet ne dėl švenčių nebuvimo, o dėl pasikeitusios darbo specifikos“, – taip pat pridūrė moteris.

Dirba 30 procentų pajėgumu

Savo grožio studiją turinti Kristina Ivanova sako, kad dirba 30 procentų pajėgumu, o didžiausia problema – mažas klientų srautas.

„Situacija tokia, kad šiuo metu grožio studijos dirba 30 procentų pajėgumu, tokia, deja, skaičiuoklė. Galiu iš savo pusės pasakyti, kad mes dirbame pamainomis, klientų srautas yra sumažėjęs dėl susirgimų ir saviizoliacijos. Nesvarbu, kad salonai yra veikiantys, bet jų apkrovimai yra labai maži“, – sako K. Ivanova.

„Galiu pasakyti bent iš savo pusės, kad mūsų klientų ratas nepasikeitė, kainų pokyčio nėra, tiesiog pats srautas yra didžioji problema“, – sako K. Ivanova.

Paklausus, kaip bus su registracijomis švenčių metui, K. Ivanova tikino, kad gruodis yra užimtas.

„Gruodžio mėnesis pas mus praktiškai yra užpildytas, bet dar ar dirbsime gruodį – nežinia. O ką reiškia užpildytas? Kaip minėjau, 30 procentų pajėgumu. Mano studija tik taip gali dirbti, kadangi saloną turiu Vilniaus centre, patalpos nėra kosminės. Mes sugalvojome atskirti darbo vietas ir dar taip kažkaip bandyti gelbėtis. Tikrai labai griežtai laikomės reikalavimų. O dėl makiažų, kadangi švenčių nėra, tai ir makiažų nėra daug“, – sako K. Ivanova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)