„Kadangi Lietuva, skirtingai nei Rusija, yra teisinė valstybė, tikiu, kad man pavyks įrodyti savo nekaltumą. (...) Būdamas gimtinėje dėsiu visas pastangas įrodyti, kad asmeniškai aš ir mano verslai yra puolami nepagrįstai. Metas stabdyti šiuos destrukcinius veiksmus“, – išplatintame pranešime sakė V. Kučinskas.

Nuo išsamesnių komentarų apie pareikštus įtarimus ar kitas ikiteisminio tyrimo aplinkybes advokatų patarimu V. Kučinskas teigė susilaikantis.

V. Kučinskas šeštadienio naktį buvo grąžintas į Lietuvą, jam paskirta kardomoji priemonė – 20 tūkst. eurų užstatas.

Apie Rusijoje sukčiavimu įtariamo V. Kučinsko sulaikymą Slovėnijoje pranešta liepos 24 dieną. Jis buvo sulaikytas Rusijos prašymu.

Anksčiau skelbta, kad iš V. Kučinsko Rusijos bankas „Alfa Bank“ per teismus bando atgauti maždaug 20 mln. eurų skolą. Banko advokatas yra sakęs, kad verslininkas kaltinamas sąmoningai pateikęs bankui klaidinančią informaciją apie Kaliningrade veikusios jo valdomos trąšų gamybos įmonės „Arvi NPK“ finansinę situaciją.

Banko advokatas, „Sorainen“ partneris Laurynas Lukošiūnas yra teigęs, kad bendra „Arvi“ grupės įsiskolinimų suma tarptautiniams kreditoriams gali siekti daugiau kaip 40 mln. eurų.

Rugpjūčio pradžioje Lietuvos generalinė prokuratūra kreipėsi į Slovėniją dėl V. Kučinsko perdavimo Lietuvai, nes Kauno apygardos prokuratūra vykdo ikiteisminį tyrimą, kuriame V. Kučinskas turi įtariamojo statusą.

Portalas 15min.lt anksčiau skelbė, kad verslininkas yra įtariamas dėl galimo sukčiavimo, svetimo turto iššvaistymo, turtinės žalos padarymo apgaule ir nusikalstamo bankroto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)