Pasak ministerijos, miško savininkai nuo gruodžio 16 iki gruodžio 30 dienos galės kreiptis paramos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į miško plotų plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos sritį „Investicijos, kuriomis didinamas miškų ekosistemų atsparumas ir aplinkosauginė vertė“.

Kompensacinės išmokos dydis – 343 euro už hektarą.

Šiais metais tai jau antrasis paraiškų rinkimo etapas pagal šią priemonę. Pirmąjį kartą paraiškos buvo priimamos nuo liepos 15 iki rugsėjo 14 dienos.

Paramos pagal šią veiklos sritį gali kreiptis privačių ir valstybinių miškų valdytojai, įgyvendinantys projektus kaimo vietovėje. Parama teikiama miškų būklei gerinti ir miškų ūkiui plėtoti.

Pagal šią veiklos sritį remiamas ne tik jaunuolynų ugdymas, bet ir pamiškių formavimas, miškuose esančių saugomų natūralių buveinių ar saugomų rūšių buveinių atkūrimas arba būdingos miško struktūros palaikymas, nevietinių medžių rūšių medynų pertvarkymas į vietinių medžių rūšių medynus, vidinės miškotvarkos ir miško želdinimo bei žėlimo projektų rengimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)