Teismo sprendimu iš V. Sukacko taip pat konfiskuoti 5 tūkst. eurų bei uždrausta ketverius metus eiti statinio statybos techninio prižiūrėtojo pareigas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atlikto tyrimo duomenimis, užpernai pavasarį „Panevėžio miestprojektas“ dalyvavo Panevėžio miesto savivaldybės įmonės įgyvendinamame projekte ir atliko techninę priežiūrą projektuojant paviršinių nuotekų surinkimo tinklus ir atliekant statybos darbus.

Konkursą laimėjusios ir šį projektą įgyvendinančios Kauno bendrovės darbuotojams kilo įtarimų, kad techninės priežiūros vykdytojai pateikdavo daug perteklinių ir nepagrįstų pastabų, todėl strigo projekto vykdymo darbai.

Nustatyta, kad iš pastarosios bendrovės direktorės V. Sukackas pareikalavo kyšio, jog projekto įgyvendinimas nebebūtų stabdomas ir kaunietė šį reikalavimą įvykdė.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės Dalios Markauskienės, visiškai savo kaltę dėl papirkimo pripažinusios Kauno bendrovės direktorės atžvilgiu tyrimas nutrauktas, ji pagal laidavimą perduota asmeniui, vertam teismo pasitikėjimo.

V. Sukackas savo kaltės ikiteisminio tyrimo metu nepripažino.

Pasak prokuratūros, ši byla buvo išskirta iš ikiteisminio tyrimo dėl korupcinių veikų Panevėžio miesto savivaldybėje.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)