Kelionių organizatoriams bus kompensuojama iki 75 proc. turistų grąžinimo organizavimo išlaidų, praneša Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Ši priemonė, kurios labai laukia turizmo sektorius, tikimės, prisidės išlaikant kelionių organizatorių likvidumą šiuo sudėtingu laikotarpiu. Kaip suderinta su Europos Komisija, valstybės pagalba vienam pareiškėjui galės siekti iki 800 tūkst. eurų per trejus metus. Iš viso kompensacijoms numatytas 1 mln. eurų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Kompensacija teikiama kelionių organizatoriams už turistų grąžinimą nuo 2020 metų vasario 26 dienos iki kovo 31 dienos, kai sutartyje numatyta paskutinė kelionės diena ne ankstesnė kaip vasario 26 diena. Kompensaciją galės gauti pareiškėjai, nurodytu laiku turėję išvykstamojo tipo kelionių organizatoriaus pažymėjimą ir negavę finansinės paramos už turistų grąžinimą.

Atitinkantys visus reikalavimus kelionių organizatoriai paraiškas turi pateikti „Keliauk Lietuvoje“ iki lapkričio 26 dienos.

Šiuo metu taip pat įgyvendinamos tokios priemonės kaip „Atostogos medikams“, paskolos kelionių organizatoriams bei apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų teikėjams, draudimo garantijos.