Nors kol kas Lietuvos paštas nefiksuoja žymių vėlavimų, klientai, planuojantys siųsti ar gauti iš užsienio, skatinami nedelsti ir siuntomis pasirūpinti jau dabar.

„Pranešimai iš užsienio paštų yra įspėjimas, kad anksčiau ar vėliau vėlavimai pasieks ir Lietuvą. Pavasarį, užklupus pirmajai koronaviruso bangai, situacija dramatiškai pasikeitė vos per kelias dienas, – sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų padalinio direktorius Norbertas Žioba. – Žinoma, dabar situacija kiek kitokia – jau turime patirties, žinome, kaip valdyti procesus. Tačiau daugeliu atveju tai yra force majeure jėgos, kurių kontrolė priklauso ne nuo mūsų. Būtent todėl rekomenduojame gyventojams užsienio siuntomis pasirūpinti kuo anksčiau – artėja didžiosios metų šventės, kelionės apribotos, tad tikėtina, kad daug kas savo linkėjimus artimiesiems užsienyje bandys perduoti siuntomis.“

Dabartinėmis sąlygomis Europos kryptimis siunta keliauja maždaug dvi savaites, į tolimesnes šalis, kaip pavyzdžiui, JAV, Australija, tris – keturias.

Šiuo metu apie sutrikimus ir galimus siuntų vėlavimus yra pranešę šių šalių paštai: Danijos (vid. siuntos kelionės trukmė (toliau VKT) – 8 d.); Latvijos (VKT – 8 d.); Izraelio (VKT –20 d.); Airijos (VKT –10 d.); Ispanijos (VKT –18 d.); Belgijos (VKT – 9 d.); Italijos (VKT – 12 d.); Graikijos (VKT – 13 d.); Prancūzijos (VKT –12 d.); Lenkijos (VKT – 7 d.); Čekijos (VKT – 11 d.); Slovėnijos (VKT – 9 d.).

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)