Kaip rašoma pranešime, bendrovės plėtra vystoma Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. Pirmajame etape gamyklos pastato plotas bus padidintas iki 22 000 kvadratinių metrų. Be naujų gamybinių ir biurų patalpų, tai taip pat apims apie 1000 kvadratinių metrų laboratorijos patalpas. 2021 m. vasarą planuojama serijiniu būdu gaminti ir kitus elektronikos komponentus, pavyzdžiui, skitus energijos valdymui. Iki 2025-ųjų metų bendrovėje bus sukurta iki 250 naujų darbo vietų.

„Hella“

„Per pastaruosius trejus metus gamykla tapo svarbiu ramsčiu pasauliniame „Hella“ gamybos tinkle. Planuojamos investicijos yra dar vienas žingsnis, siekiant dar labiau paskatinti gamyklos potencialą, ypač atsižvelgiant į pagrindines rinkos tendencijas automobilių pramonėje, pavyzdžiui, autonominį vairavimą“, – teigia Tobias Pohlschmidtas, „Hella Lithuania“ vykdomasis direktorius.

„Jau tampa tradicija, kad, vos spėję įsitvirtinti Lietuvoje ir įsitikinę šalies potencialu, užsienio investuotojai nusprendžia plėsti savo veiklas. Ne išimtis ir „Hella“, kuri įvertino mūsų talentų potencialą automatizavimo, inžinerijos bei mašininio mokymosi srityse. Šis pavyzdys tik patvirtina, kad Lietuvos investicijų plėtros strategijoje vis didesnę reikšmę įgyja ne tik naujų investicijų pritraukimas, bet ir esamų projektų plėtra“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis.

Mantas Katinas, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, priduria, kad „Hella“ įsiliejimas į Lietuvos ekosistemą paspartino automobilių pramonės klasterio formavimąsi.

Kompanija 2018 m. rugpjūtį Kauno rajone pradėjo gaminti elektroninius komponentus. Šiuo metu čia gaminami jutikliai, aktuatoriai ir įvairūs fotoelektronikos komponentai, bendrovėje dirba daugiau nei 180 žmonių. Atsižvelgiant į augančią paklausą, per artimiausius kelerius metus gamykla Lietuvoje bus nuolat plečiama.

„Hella“ yra tarptautinė, šeimos valdoma kompanija, kotiruojama akcijų biržoje ir veikianti 125 vietose, 35 šalyse. Bendrovė yra lyderiaujanti automobilių komponentų tiekėja, kurioje dirba 36 tūkst. darbuotojų. Finansiniais 2019/2020 metais kompanijos pardavimai siekė 5,8 mlrd. Eur.

Įmonė specializuojasi inovatyvių apšvietimo sistemų ir transporto priemonių elektronikos srityse ir jau daugiau nei šimtmetį yra svarbus automobilių pramonės ir antrinės rinkos partneris. Be to, savo Specialiųjų programų segmente bendrovė kuria ir gamina specializuotų transporto priemonių apšvietimo ir elektroninius gaminius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)