Lapkričio pradžioje įregistruotos „Idex New Nordic“ generalinis direktorius Valentinas Belousovas sako, jog bus investuojama į atsinaujinančios energetikos projektus tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje, tiek Estijoje. Tačiau konkrečių pirkinių jis kol kas neįvardija.

„Tai bus investicijos į Baltijos šalių švarią energetiką, šiuo metu vyksta derybos, numatyti tam tikri įsigijimai kitų metų pradžioje, todėl negaliu dabar jų įvardyti. (...) Tai yra biokuro ir kitos atsinaujinančios energetikos projektai“, – BNS sakė V. Belousovas.

„Kol vyksta derybos, nenoriu išsamiau komentuoti. Po dviejų-trijų mėnesių jau bus pirmieji įsigijimai“, – pridūrė jis, paklaustas, ar tai gali būti ir saulės bei vėjo projektai.

Pasak jo, „Idex“ grupė norėtų tapti viena Baltijos šalių atsinaujinančios energetikos lyderių.

„Pirmas mūsų fokusas – centrinis šildymas, bet taip pat yra energetika pramonei ir klimato kaitos projektai – tai ir vėjas, ir saulė, ir kiti sprendimai“, – sakė „Idex New Nordic“ vadovas.

V. Belousovas pasakojo, jog „Idex“ kol kas nevysto vėjo energetikos, tačiau „Idex New Nordic“ turi tokių projektų idėjų, apie kuriuos kol kas jis nenorėjo išsamiau plėstis.

„Idex“ veikia urbanizuotose teritorijose, kur vysto elektros, šilumos ir transporto projektus. Pavyzdžiui., Paryžiuje jie kartu turi su „Toyota“ ir viena taksi įmone turi bendrą įmonę ir administruoja visą vandenilio sistemą. Tai ir yra jų tikslas – urbanizuotose teritorijose teikti energetikos sprendimus. Kita kryptis – teikti energetikos sprendimus pramonei, tai tą patį darys ir Baltijos šalyse“, – BNS kalbėjo V. Belousovas.

Konkurencijos taryba balandį leido „Idex“ valdomai įmonei „Idex Nordic“ ir verslininko Artūro Rakausko bei „Žabolio ir partnerių“ valdomai „Geco Investicijos“ steigti bendrą įmonę.

Vienos didžiausių Europos investicijų bendrovių „Antin“ valdoma „Idex“ į Lietuvą žengė pernai spalį, kai iš „Geco Investicijų“ įsigijo 40 proc., o iš Vokietijos „Danpower“ – 50 proc. šilumos tiekėjos „Danpower Baltic“ akcijų ir pastarąją pervadinusi „Idex Baltic“.

Šių metų vasarį „Idex Baltic“ įsigijo vieną didžiausių Lietuvos biokuro gamybos ir tiekimo įmonių „Pusbroliai“. Pastarosios įsigijimo refinansavimui bei naujai įrangai SEB bankas šiemet „Idex Baltic“ paskolino 10 mln. eurų, o „Nordea“ paskolos šešioms biokuro jėgainių statyboms Vilniuje ir Kaune refinansavimui bei investicijoms – 40 mln. eurų.

„Idex Baltic“ pavasarį priklausė penkios biokuro ir viena kogeneracinė jėgainė Kaune.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)