Kai kurie sporto klubai jau pradėjo siųsti pranešimus lankytojams, kad galima atnaujinti sportinę veiklą su tam tikrais apribojimais – dirbant su individualiu treneriu, tam taikomi atskiri įkainiai.

Mat Sveikatos apsaugos ministras, ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga pasirašė sprendimą, kad sporto įstaigos gali vykdyti tik individualius fizinio aktyvumo užsiėmimus vienam asmeniui.

Sporto klubai, norėdami veikti karantino metu, turi atitikti kelias griežtas sąlygas. Pirmiausia, sportuojančiam asmeniui užsiėmimus turi teikti vienas fizinio aktyvumo ar sporto specialistas. Antra, užsiėmimai turi vykti atskiroje patalpoje, užtikrinant 2 metrų atstumą, arba bendroje patalpoje, kai vienam asmeniui tenka 10 kvadratinių metrų ploto.

Jokiais būdais ne vienam žmogui skiriant po 10 kvadratinių metrų, kur prisirenka po keletą žmonių, prie kurių tiesiog prieina treneris.
Aurelijus Veryga

Naudotas sporto inventorius turi būti valomas ir dezinfekuojamas po kiekvieno individualaus užsiėmimo. Lankytojai ir personalas turi dėvėti veido kaukes ar respiratorius, išskyrus, kai sportuojama, taipogi turi būti laikomasi kitų nurodytų apsaugos priemonių, pvz., sudaryti galimybes dezinfekuoti rankas ir pan.

„Ne, tai nereiškia, kad klubai yra atidaromi. Individualios treniruotės ir yra individualios treniruotės – su kiekvienu žmogumi turi dirbti konkretus treneris, atskirose patalpose tai turėtų būti vykdoma, jokiais būdais ne vienam žmogui skiriant po 10 kvadratinių metrų, kur prisirenka po keletą žmonių, prie kurių tiesiog prieina treneris. Niekaip tai nėra susiję su sporto klubų masiniu atidarymu“, – antradienį spaudos konferencijoje teigia A. Veryga.

Aurelijus Veryga

Mačiukas: didieji spręs atskirai

Lietuvos sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas Aurimas Mačiukas vertina, kad ministro apibrėžtu modeliu gali veikti nebent nedidelės studijos.

„Privačiose mažose studijėlėse tai veikia, tačiau didieji klubai tai įvairiai spręs. Kai kas nevykdys veiklos, nes vis tiek reikia adminsitratorę samdyti, yra reikalų, norint užtikrinti normalią veiklą. Tai priklausys nuo sporto klubo. Vien tai, kad yra apribojimas būti patalpoje vienas su vienu. O jei didelėje salėje, kad ir 200 kvadratinių metrų, tai asmeninis darbas – dideliems klubams sudėtinga jį kontroliuoti. Vis tiek turi dirbti ir adminsitracija, įleisti, išleisti klientus. Didieji sporto klubai pralauks šitą etapą“, – sako A. Mačiukas.
Aurimas Mačiukas

Anksčiau asociacija Vyriausybei išreiškė susirūpinimą, kad drastiška priemonė – sporto klubų uždarymas – yra perteklinė ir turės neigiamų padarinių visuomenės sveikatingumui ir viso sektoriaus gyvybingumui.

„Forum“ svarsto nuomoti patalpas treneriams

Forum“ sporto klubo vadovė Dovilė Pilipavičienė patikina, kad kol kas sporto klubas užvertas, tačiau ieškoma būdų, kaip jį būtų galima atverti.

„Sprendimas skirtas labai labai siauram ratui žmonių. O mes klientų turime tikrai nemažai, ir leisti kaip toje tvarkoje parašyta, kad vienas žmogus vienu metu būtų patalpoje, tai tiesiog yra per daug. Negalime užtikrinti galimybės absoliučiai visiems klientams šia proga pasinaudoti, o to norime. Nes kitu atveju kiti kaip ir būtų nuskriausti“, – sako D. Pilipavičienė.
Forum sporto klubas

Tačiau, anot jos, treneriai šiuo metu sėdi be darbo ir jokių pajamų, todėl karantino metu jiems gali būti leista veikti individualiai, nuomojant sporto klubo patalpas ir teikiant išskirtinę paslaugą.

„Treneriams irgi norėtųsi suteikti galimybę dirbti. Tai planuojame, klientams apklausas siunčiame, žiūrime, kaip jie reaguos, ar norėtų. (...) Mes kaip įmonė nelabai galime vykdyti veiklos, tai iš esmės būtų palikta kitų profesionalių instruktorių iniciatyvoms. Mes galbūt tiesiog nuomotume patalpas jų veiklai, nes savo klientų aptarnauti kaip ir negalime. Tik treneriai gali vesti savo treniruotes“, – kalba D. Pilipavičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)