Dirbs kol galės

„Dirbsim, kol leis. Jei tik mano vaikams neuždraus eiti į mokyklą. Pradinukų vienų nepaliksiu, tai tada jau tektų imti nedarbingumą“, – sakė Druskininkų prancūziškų bandelių kepyklėlės-kavinės „Boulangerie“ barista. Kepyklėlė bandelėmis nekvepia, bet kavos čia dar užsuka vienas kitas kurorto svečias bei čiabuvis.

Panašiai nusiteikę ir kitapus M. K. Čiurlionio gatvės, senojo pašto pastate įsikūrusios kavinės „City coffee“ darbuotojai, papasakoję, kad bent savaitę dar bandys išsilaikyti, o tada paaiškės, ar verta tęsti darbą, ar geriau visai užsidaryti.

„Nežinia ar karantinas nebus sugriežtintas, nežinia ar visiems užteks klientų“, – kalbėjo už baro stovėjusi jauna kavinės darbuotoja.

Pirmąją antrojo karantino dieną, po pietų Druskininkų gatvėse, parkuose ir pėsčiųjų takuose buvo maždaug perpus mažiau žmonių, negu ilgąjį Vėlinių savaitgalį. Tačiau kurortas nė iš tolo nepriminė to ištuštėjusio postapokaliptinio vaizdo, kokį teko stebėti pavasarinio karantino metu.

Druskininkai pirmąją karantino dieną

Prie keltuvo nutįso eilė

Tebeveikia ne tik kavinės, bet ir dviračių nuomos punktai, Laisvės aikštės prekybos paviljonuose suvenyrų pardavėjai neužveria langinių ir laukia pirkėjų. Viešbučių aikštelėse, kurios kiekvieną rudens savaitgalį būdavo pristatytos poilsiautojų automobilių, dabar apstu laisvų vietų, languose nežiba šviesos.

„Nors uždraustos SPA procedūros, tačiau viešbučiai veiks priimdami svečius ne grupiniu principu. „Snow Arenoje“ treniruosis tik profesionalūs sportininkai. Apgailestauju, kad didžiausias Druskininkų traukos centras – vandens parkas – yra priverstas užsidaryti. Ir ne dėl COVID-19 atvejų, bet dėl Vyriausybės nustatytų reikalavimų“, – pranešė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Nuo vandens parko iki „Snow arenos“ per Nemuną turistus gondolomis keliantis lynų keltuvas šeštadienį veiklos nenutraukė, nes formaliai jis yra ne pramoga, o transporto priemonė. Prie keltuvo kasų netruko nutįsti kelių dešimčių kurorto svečių eilė – visi su kaukėmis, bet apie kokį nors saugų atstumą kalbėti būtų sudėtinga.

Druskininkai pirmąją karantino dieną

SPA „Vilnius“ užsidarė, bet „Eglės sanatorija“ tęsia veiklą

Druskininkuose, Anykščiuose ir Vilniuje įsikūrusius SPA centrus valdantis SPA „Vilnius“ pranešė užveriantis jų visų duris nuo lapkričio 8 d. Šiuo metu SPA „Vilnius“ nepriima jokių naujų rezervacijų karantino laikotarpiui, o pinigai už jau priimtas rezervacijas šiam laikotarpiui grąžinami arba paliekamas avansas būsimoms rezervacijoms. Nespėjusiems pasinaudoti dovanų kuponais, jų galiojimas pratęstas iki 2021 m. sausio 31 d., o lapkričio 7 ir 8 d. atvykstantiems į boulingo ir pirčių komplekso pramogas svečiams SPA „Vilnius“ pasiūlė jas „mainyti į pasivaikščiojimus, jaukiais rudeniškais orais lepinančiuose Druskininkų miškuose“.

Prasidėjus karantinui veiklos nenutraukia „Eglės sanatorija“, nes ji turi asmens sveikatos priežiūros įstaigos statusą.

„Sanatorijoje, kaip ir visoje šalyje, dėl jūsų ir mūsų darbuotojų saugumo numatyti tam tikri pakeitimai, tačiau esame pasirengę saugiai teikti gydymo paslaugas ir atvykstantiems su Teritorinių ligonių kasų kelialapiu, ir atvykstantiems savomis lėšomis“, – pranešė „Eglės sanatorija“.

Kurortas ruošiasi Kalėdoms

„Pandemijos akivaizdoje Druskininkuose situacija išlieka stabili, naujausiais duomenimis turime 16 sergančių ir 22 pasveikusius asmenis. Džiaugiuosi, kad mūsų bendruomenė atsakinga ir susitelkusi, tikiuosi – tokie išliksime ir ateinančias tris karantino savaites“, – viliasi kurorto meras.

Druskininkai jau dabar pradėjo ruoštis Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms: savivaldybė jau paskelbė originaliausios Kalėdų eglės konkursą, o kitą savaitę prasidės miesto puošimas šventine atributika.

„Ateinančias tris savaites išnaudosime miesto puošybai ir gruodį Druskininkai pasitiks kaip tikras šeimos Kalėdų miestas. Kiekviena šeima čia ras ką pamatyti, kur pasivaikščioti, iš ko pasisemti stebuklingo švenčių laukimo“, – žada R. Malinauskas.

Nuo pirmadienio Druskininkų meras, savivaldybės administracija, seniūnijos ir visos viešojo sektoriaus įstaigos dirbs nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)