Valstybės pagalbą norinčios gauti įmonės apyvarta per pastarąjį pusmetį, palyginti su pernai, turės būti kritusi 30 proc. arba daugiau, o visame sektoriuje tokį pat kritimą patyrusių įmonių bus ne mažiau kaip 40 proc., pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Kriterijai yra atspirties taškas, nors, žinoma, dar teks padirbėti ir su socialiniais partneriais: verslo asociacijomis, rengiant priemonių aprašus, ir su Finansų ministerija, ieškant lėšų verslui gelbėti“, – pranešime sakė ekonomikos ministras Rimantas Sinkevičius.

Ekonomikos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengs veiklų sąrašą, į kurį patenkančios įmonės galės pasinaudoti parama.

Finansų ministras Vilius Šapoka trečiadienį sakė, kad į paramą galės pretenduoti įmonės, kurios tiesiogiai nukentės nuo veiklos ribojimų, susijusių su karantinu. Pasak jo, bus taikomos ne tik pirmo karantino metu buvusios priemonės – gali būti ir naujų paramos priemonių.

Jo teigimu, paramos verslui lėšos numatytos dar kovo mėnesį patvirtintame 5 mlrd. eurų paramos ekonomikai plane. V. Šapoka prognozavo, kad parama dėl naujo karantino iki metų pabaigos gali siekti keliasdešimt milijonų eurų.

Kaip jau skelbta anksčiau, planuojamos dvi priemonės – subsidijos ir lengvatinės paskolos. Preliminariai pirmajai priemonei reikėtų apie 80 mln. eurų, antrajai – apie 30 mln. eurų.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija tikisi, kad įmonės paramą gaus jau gruodį.

Ekonomikos viceministrė Jekaterina Rojaka praėjusią savaitę BNS sakė, kad subsidijos būtų dalinamos panašiai, kaip per anksčiau šiemet veikusią subsidijų smulkioms įmonėms programą – Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) pateiks sąrašus, išsiųs kvietimus, o pinigai įmones pasieks per Ekonomikos ministeriją bei Nacionalinį bendrųjų funkcijų centrą.

Tačiau pagal naują subsidijų priemonę nebebus taikomas įmonės dydžio kriterijus – į paramą galės pretenduoti visos nukentėjusios ir kriterijus atitinkančios bendrovės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)