Dar iki karantino Delfi lankėsi Kaišiadoryse.

Su mumis susitikti Neringa atlėkė tiesiai iš vieno iš vaikų gimtadienio. Mergina pasipuošusi piratės kostiumu, o netrukus išdavė, kad iš viso kostiumų turi 21.

„Piratė, princesė Auksaplaukė, Ana iš „Ledo šalies“, supermenė, Kakė Makė, havajietė, Snieguolė, Pelenė, pelytė Minė“, – vardija ji ir sako, kad visus juos pasisiuvo pati per beveik dvejus metus veiklos vesdama vaikų gimtadienius ir dirbdama animatore.

„Dažniausiai būnu tarp vaikų, su vaikais ir gal net labiau vaikas nei suaugęs žmogus“, – juokiasi pati ir teigia daugiausia dirbanti Kaišiadorių rajone, tačiau vaikų gimtadienius vesti keliaujanti ir tiek į Kauną, tiek į Vilnių.

Pasakodama apie save mergina teisinasi kol kas negalėjusi mūsų pakviesti į savo pačios patalpas, nes tokių dar neturinti, mat veiklą vykdo nepilnai dvejus metus, o ir jos pradžia lengva nebuvusi.

„Pamenu, kad veiklą pradėjau spalio mėnesį, tačiau pirmasis užsakymas atėjo tik vasarį.

Jau buvau tūkstantį kartų pasidavusi, nes pradėjau nuo nulio, su mama siuvome kostiumus, kurdavome programas, o to niekam nereikėjo. Skaudžiausia būdavo, kad į soc. tinklų grupę įkeliu įrašą, kad siūlau paslaugą vos už 30 Eur dviem valandoms, į drabužių reklamas žmonės reaguodavo daugiau.

Visgi vasarį gavau pirmąjį užsakymą, o po jo atėjo ir kiti. Balandį jau buvo trys, man buvo taip smagu. Tuo metu aš dirbau ir kitur, man to nereikėjo kaip išgyvenimo, man reikėjo progos sugrįžti į namus, kad galėčiau nebedirbti Kaune“, – sakė ji ir pridūrė, kad dabar viskas įsivažiavo taip, kad mergina apie jokias kitas veiklas pagalvoti nė nebegali, nes joms paprasčiausiai nebeturi laiko.

„Dabar nutinka ir taip, kad nuvažiuoju į šventes, kur vaikus matau jau aštuntą kartą ir jie manęs laukia, mane vadina vardu, o mes esame taip susidraugavę, kad tie žmonės yra mano šeima“, – sako ji.

Neringa Ašmenaitė

Prieš sugrįždama į Kaišiadoris Neringa pasakoja studijavusi ir dirbusi Kaune, kur, kaip sako, ir pirmiausia ir paragavo animatorės duonos, tačiau labiausiai namo norėjusi grįžti dėl ten palikto brolio.
„Tarp mūsų yra 12 metų skirtumas, man yra 23-eji. Mes esame patys geriausi draugai, o jis labai liūdėjo, kai kaskart mane išlydėdavo su ašaromis į Kauną.

Vėliau supratau, kad negaliu taip daryti, kad man gaila, noriu daugiau laiko praleisti savo namuose, čia. Mano visi ateities planai ir yra čia, Kaišiadorių rajone, o ne Kaune, kur studijavau. Tai grįžau, kad daugiau laiko galėčiau praleisti su savo broliuku. Žinoma, dabar to laiko aš daug vis tiek nepraleidžiu, nes visą laiką dirbu, bet mes bent jau esame vienoje erdvėje, o jis įsitraukia į mano veiklą. Vasarą jis plauna mano burbulų reikmenis“, – šypsodamasi sako Neringa.

Šiandien mergina sako, kad šventes veda vaikams nuo 3 iki 14 metų.

„Turiu ir visų personažų sukneles.

Pas mus vyksta pižamų vakarėliai, lėlių teatras, kūrybinės dirbtuvėlės, gaminame sapnų gaudykles, plaukų aksesuarus, lipdome iš polimerinio molio.

Per vieną dieną aš kartais būnu ir penkiose šventėse“, – sako ji.

Praėjusiais metais Neringa atšventė ir pirmąjį savo veiklos gimtadienį, kur buvo susikvietusi visus savo vaikus, kuriems vedė šventes.

„Maniau, kad ateis kokie 10 vaikų, o jų buvo 40.

Jie atėjo pasveikinti manęs, kad aš švenčiu vienerių metų gimtadienį. Mes kartu pabuvome, aš jiems padariau šventę. Tada pajutau, kad buvo verta pradėti šią veiklą“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)