Druskininkų svečių ir druskininkiečių pamėgtas restoranas „Sicilija II“, įsikūręs pačiame kurorto centre, M. K. Čiurlionio gatvėje jau ne pirmą savaitę pasitinka lankytojus užrašu „Nedirbame“. Mieste netgi buvo pasklidę gandai, esą „Siciliją II“ teko uždaryti dėl koronaviruso protrūkio, kiti druskininkiečiai užsiminė, neva pradedamas kažkoks patalpų remontas, tačiau bendrovės „Linveda“, valdančios du restoranus „Sicilija“, direktorius Rimvydas Žilinskas tokias spėliones paneigė.

„Užsidarėme tikrai ne dėl to. Tai nutiko dėl mūsų vidaus politikos, plačiau detalizuoti priežasties nenorėčiau“, – sakė R. Žilinskas.

Teirautasi, ar restoranas uždarytas tik laikinai, ar visam laikui, tačiau R. Žilinskas nekomentavo.

Verslininko teigimu, galimybė gaminti maistą išsinešimui Druskininkų kurorto restoranų neišgelbės.

„Gal ir antrąjį mūsų restoraną netrukus uždarysim“, – kalbėjo „Linvedos“ direktorius.

Dauguma Druskininkų restoranų, veikiančių centrinėje miesto dalyje ir aptarnaujančių ne vietinius valgytojus, o kurorto svečius, šią vasarą trumpino darbo laiką arba išvis veikė tik savaitgaliais. Dėl CPVID-19 apribojimų į kurortą neatvyko didžiąją dalį uždarbio vietiniams verslams sunešdavę poilsiautojai iš Rusijos, Baltarusijos bei Izraelio.

Geriau sekėsi tik tiems verslams, kurie siūlė nebrangius dienos pietus druskininkiečiams ir kurorto objektuose dirbantiems statybininkams.

Pavyzdžiui, Druskininkų viešbučio „Goda“ kavinėje kasdien per pietus nusidriekia išsinešamą maistą perkančių klientų eilė. Pietų patiekalas ir sriuba vienkartiniuose indeliuose kainuoja apie 3 eurus. Paklausta, kaip keisis „Godos“ veikla įvedus karantiną, kavinės barmenė teigė, kad užsidaryti neplanuojama – toliau bus gaminamas išsinešamas maistas, tik pietauti vietoje nebus galima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)