„Kol kas tikrai nesvarstoma keisti prastovų kompensavimo. Kaip žinoma, ta pati nuostata, kad kompensuojama iki 90 proc. nuo MMA, galioja ir šio karantino metu. Remiamasi tuo pačiu solidarumo principu, kad ir darbdavys, ir valstybė yra atsakinga, įpareigojanti išlaikyti darbuotoją darbo rinkoje. Ir, kaip matome, pagal procentus valstybė šia prasme įsipareigoja daugiau. Šito principo ir planuojame laikytis“, – spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo ministras.

L. Kukuraitis taip pat pabrėžė, kad, darbdaviams norint gauti 100 proc. kompensaciją už prastovas, vertėtų pagalvoti apie vyresnių nei 60 metų žmonių įdarbinimą.

„Jeigu verslas nori turėti 100 proc. išmoką, tuomet tikrai skatiname įdarbinti žmones, vyresnius nei 60 metų, – jų prastovų mechanizmas yra 100 proc. apmokėjimas. Ir būtent šita grupė, kaip žinoma, sunkmečio laikotarpiu yra didžiausioje rizikoje, kai kalbame apie darbo rinkos pokyčius“, – teigė L. Kukuraitis.

Vyriausybė šalyje nuo šeštadienio įveda visuotinį karantiną. Taip pat apsispręsta dėl papildomų ribojimų jo metu.

Viešojo maitinimo įstaigų darbas bus nutraukiamas, maistą bus leista teikti tik išsinešimui, maisto parduotuvėms ir vaistinėms ypatingų ribojimų nebus, kitos parduotuvės turės užtikrinti ne mažesnį kaip 10 kv. metrų plotą vienam pirkėjui.

Stabdoma sporto klubų, baseinų, masažo kabinetų, SPA veikla, uždraudžiami šokių, dainavimo ir kiti kontaktiniai užsiėmimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)