„Šiuo momentu, kai jau (valstybės lygio ekstremaliosios situacijos – ELTA) operacijų vadovas nebevaldo situacijos, kai susirgimų labai daug, mes suprantame, jog reikia stabdyti veiklą, kad virusas neplistų dar labiau. Vis tiek mes esame socialinis verslas“, – Eltai teigė jis.

Visgi R. Pranka apgailestauja, kad Vyriausybė anksčiau neatsižvelgė į griežtesnes verslininkų siūlytas priemones, siekiant pažaboti COVDI-19 plitimą viešojo maitinimo ir naktinio pasilinksminimo vietose.

„Mums šiek tiek gaila, kad anksčiau, kai siūlėme griežtesnes priemones, tą pačią registraciją nuo rugpjūčio mėnesio, naktinių klubų ir barų tikrinimą (...), valdžia to neišgirdo, nenorėjo pradėti jų naudoti. Tai mums labai keista. Ir tik paskutines dvi savaites sugalvojo taikyti privalomą registraciją, o tai jau, akivaizdu, buvo per vėlu“, – sakė R. Pranka.

Prireikus sustabdyti veiklą, verslininkai tikisi 100 proc. nuomos ir atlyginimų kompensacijos, pabrėžia LBKA prezidentas.

„Suprantame, kad, kai situacija dėl kvailų sprendimų tapo nebevaldoma, mums tenka užsidaryti. Ir mes norime normalių kompensacijų – 100 proc. kompensuojamos nuomos ir atlyginimų už tą laiką, kurį nedirbame. Tai būtų logiška ir normalu (...). Pavasarį buvo taikomos panašios priemonės. Mums tik buvo labai keista dėl kai kurių priemonių įvedimo: mes juk neprašėme, kad reikėtų mokėti 30 proc. mažiau mokesčių ir t. t.“, – sakė jis.

R. Pranka taip pat pažymėjo, kad tikisi, jog su Vyriausybe pavyks susitarti dėl adekvačių kompensacijų ir nebus siekiama sutaupyti šio verslo segmento sąskaita.

„Tikimės, kad dabar bus paprasčiau ir aiškiau pažiūrėta. Nereikia sėdėti paromis ir galvoti formulių. Pinigine prasme mes nesame labai jau didelė Lietuvos ekonomikos dalis, bet turizmui labai svarbi. Ir mūsų sektorius nesugeneruoja tiek daug pinigų, kiek jie (valdžia – ELTA) šneka. Tad mums keista, kodėl mūsų atžvilgiu norima taupyti. Negana to, tikimės, kad kaip ir pavasario karantino metu bus atidėti mokesčių mokėjimai. Džiaugiamės, kad dėl šito tuomet pavyko susitarti. Ir dabar tikimės to paties“, – Eltai teigė R. Pranka.

Vyriausybė šalyje nuo šeštadienio įveda visuotinį karantiną. Taip pat apsispręsta dėl papildomų ribojimų jo metu.

Viešojo maitinimo įstaigų darbas bus nutraukiamas, maistą bus leista teikti tik išsinešimui, maisto parduotuvėms ir vaistinėms ypatingų ribojimų nebus, kitos parduotuvės turės užtikrinti ne mažesnį kaip 10 kv. metrų plotą vienam pirkėjui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)