Bundesbankas tikisi, kad skolintojai perves 397 mlrd. eurų – be jaui š Didžiosios Britanijos po „Brexito“ pervestų 278 mlrd. eurų, sakoma tyrime, intensyvėjant deryboms dėl naujųjų JK santykių su ES sąlygų.

Europos Centrinis Bankas (ECB) 2019 metų rugpjūčio mėnesį apskaičiavo, kad prieš „Brexitą“ iš Didžiosios Britanijos į euro zoną ketinta pervesti 1,3 mln. eurų vertės turto.

Didžioji Britanija sausio 27 dieną paliko 27 valstybių bloką, tačiau šiuo metu derasi dėl būsimų santykių su ES po pereinamojo laikotarpio, kuris baigsis gruodžio 31 dieną.

Jei „Brexitas“ baigtųsi be susitarimo, tai pridėtų daugiau kliūčių tarpvalstybiniam verslui, o tokia tikimybė pastarosiomis savaitėmis išaugo, nes derybos dėl sąžiningos prekybos taisyklių ir žvejybos teisių stringa. ES Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) praėjusią savaitę pareiškė, kad derybos atsidūrė „kritiniame etape“.

Bundesbanko tyrimas patvirtina, kad bankai pirmenybę teikia Vokietijai savo operacijoms už Londono ribų. Skaičiuojama, kad iš viso bus perkelta turto už 675 mlrd. eurų.

Palyginimui, iki metų pabaigos į Prancūziją bus perkelta turto už maždaug 150 mlrd. eurų, pranešė Prancūzijos centrinis bankas.

Vokietijoje dėl bankų licencijų kreipėsi 64 finansinės institucijos, iš kurių 40 jau patvirtintos, o likusios dar svarstomos.

Finansų įstaigos, perkeliančios veiklą iš Londono, gali sukurti Vokietijoje net 2 500 darbo vietų.

JAV bankas „JP Morgan“ rugsėjį pranešė, kad iš Londono į Frankfurtą perkels turto už maždaug 200 mlrd. eurų, taigi taps vienu didžiausių skolintojų Vokietijoje pagal turto vertę.

Bundesbankas taip pat teigė, kad finansų sektorius apskritai yra gerai pasirengęs „Brexitui“, atkartodamas ECB priežiūros valdybos pirmininką Andrea Enria, kuris teigė, kad bankai „tam tikru mastu yra pasirengę priimti smūgį“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)