„Forum Cinemas“ kino teatrus valdančios įmonės Lietuvoje vadovas Gintaras Plytnikas kalbėjo, kad valdžia, kalbant apie uždarymus, situaciją vertinti turėtų kiek kitaip ir atsižvelgti į atskirus sektorius.

„Eilinį kartą valdžia nežiūri į segmentus, daro viską vienu peilio pjūviu, nepriklausomai, kur saugu būti, kur ne, jų manymu, reikia uždarinėti visus, tokie socialistiniai principai.

Jei lieps užsidaryti, užsidarysime, nes privalome laikytis įstatymų, tačiau jokios mūsų neštos analitinės studijos iš patikimų organizacijų niekaip neatvėrė klerkų akių, kad kino teatro salė yra apskritai bene saugiausia vieta iš visų viešų vietų pasaulyje dėl to, kad ten yra tūris, didelė ventiliacija, ir niekada niekas negali užsikrėsti, kas yra įrodyta, bet mūsų niekas negirdi.

Niekur pasaulyje kino teatrai nebuvo kaip židiniai, nes jie technologiškai negali patekti. Tai yra 8 kartus saugesnė vieta už biurus. Bet, deja, tos studijos, kuri buvo padaryta, niekas neperskaitė, o mus eilinį kartą, panašu, vėl uždarys.

Žiūrėsime, ar gyvi atsikelsime, ar ne“, – „Delfi“ komentavo „Forum Cinemas“ vadovas.

Raimundas Bilinskas, „Multikino“ rinkodaros vadovas, tikino, kad uždarymo nuotaikomis kino teatras gyvena jau kuris laikas, todėl tam jau buvo nusiteikę, o ir žmonių į seansus užsuka vis mažiau.

„Jau nuo trečiadienio buvo justi ženklus jų sumažėjimas.

Šiandien yra karo stovis ir tu kažkaip turi tą laiką išlaukti ir išgyventi. Jeigu mes neturime kito būdo, nepasiruošiame, tai turime visi pailsėti nuo socialinių kontaktų ir išlaukti. Jeigu valstybė kažkiek prisidės, mums bus lengviau, nes mažiukams kino teatrams gal lengviau, jie gali gauti lėšų iš savivaldybių, o komerciniams kino teatrams, didesniems, yra labai didžiulis pavojus, nes mes per vasarą nesugeneravome lašinių, o viską jau pravalgėme.

Mums dabar yra aktualios visos paramos, nes pasirodžius dar tik pirmiems atvejams, žmonės pradėjo vengti susibūrimų vietų, renginių, o kino teatrai buvo ne išimtis. Galima sakyti, kad mums sunkmetis tęsiasi jau nuo kovo mėnesio, o dabar mums yra reikalinga kiekviena parama tiek nuomai, tiek darbuotojų prastovoms kompensuoti“, – sakė jis.

„Delfi“ kino teatro „Skalvija“ direktorė Vilma Levickaitė taip pat kalbėjo apie tai, kad uždarymai turėtų būti svarstomi priklausomai nuo sektoriaus.

„Manęs neapleidžia toks jausmas, kad vis tiek yra kaip kirviu kapojama su tais sprendimais, siekiant uždrausti visus sektorius, visus segmentus. Aš nežinau, ar yra kažkoks vertinimas, kiek žmonių apsikrečia kino teatruose? Aš nesu girdėjusi, iš kolegų nesu girdėjusi.

Kino teatras „Skalvija“

Manau, kad mes tikrai užtikriname didelį saugumą, yra atstumai, visi dėvi kaukes, žmonių ateina mažai. Manau, kad būtų liberaliau kultūros organizacijoms ir žmonėms leisti patiems apsispręsti šiuo periodu lankytis čia ar ne. Norisi, kad būtų galimybė rinktis teikti paslaugą.

Manau, kad mes po „Scanorama“ vis tiek būtume padarę sprendimą užsidaryti, nes tiesiog nėra prasmės dirbti dėl to, kad ateina labai mažai žmonių“, – komentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)