Palyginti su rugsėju, spalį pigiausių maisto produktų krepšelis atpigo 1,08 euro (2 proc.) ir buvo tik 0,01 euro brangesnis, nei pernai spalį.

Sumažinęs krepšelio kainą 0,2 euro, tinklu su pigiausiu krepšeliu lieka „Maxima“. Antroje vietoje atsidūrė prekybos tinklas „Rimi“, sumažinęs kainas 2,04 euro, trečioje vietoje lieka „Lidl“, per mėnesį padidinęs kainą 0,02 euro.

Krepšelio kainą 0,22 euro padidinusi „Norfa“ atsidūrė ketvirtoje vietoje, „Iki“ su 0,54 euro kainos prieaugiu – penktoje vietoje. „E-Rimi“ kainą per mėnesį sumažino 3,17 euro, tačiau liko šeštoje vietoje, paskutinėje septintoje vietoje liko „Barbora“, sumažinusi kainas 2,89 euro.

Populiarių ir gerai žinomų produktų vidutinio krepšelio kainų spalio analizė rodo, kad, palyginti su rugsėju, kainos kilo 1,82 euro (4,7 proc.), o palyginti su pernai spaliu – 2,26 euro (5,9 proc.).

Iš pricer.lt stebimų 52 prekių kainų brango 24 prekės, pigo taip pat 24, brangimo lyderiai praėjusį mėnesį buvo arbata ir aliejus. Iš viso reikšmingai – 10 proc. ir daugiau – brango 10 prekių iš 52 stebimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)