Pats D. Vedrickas, paklaustas ar jo kandidatūra svarstoma, to nei patvirtino, nei paneigė.

„Aš negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, – BNS trečiadienį sakė CPO vadovas.

Jis teigė nesulaukęs pasiūlymo iš premjero ir nenorįs komentuoti.

„Neturiu kol kas atsakymo ir nenorėčiau ta tema kalbėt“, – teigė D. Vedrickas.

„Kol sprendimai nepriimti“, – pridūrė jis, paklaustas kodėl.

D. Vedrickas taip pat teigė, kad svarstytų pasiūlymą vadovauti VPT.

„Nežinau. Gavęs tokį pasiūlymą, svarstyčiau“, – kalbėjo CPO vadovas.

Jis įvardijo ir keletą, jo teigimu, svarbiausių iššūkių, einant VPT vadovo pareigas.

„Iššūkiai yra tie patys, kaip ir bendrai viešuosiuose pirkimuose – kompetencijų ugdymas, procesų standartizavimas ir skaitmenizavimas“, – sakė D. Vedrickas.

Jis taip pat pridūrė VPT vadovo paieškų nesiejantis su tarpuvaldžiu.

„Aš nesiečiau su tuo tarpuvaldžiu, tiesiog yra įprastas vadovų skyrimo procesas ir to tikrai nesiečiau nei su tarpuvaldžiu, nei su kažkuo. Įstaigos turi turėti vadovus“, – teigė CPO direktorius.

„Man atrodo, svarbiausia, kad naujas vadovas turėtų reikalingą kompetenciją“, – pridūrė D. Vedrickas, paklaustas, ar naujo VPT vadovo skyrimo aplinkybės netrukdys bendradarbiavimui su naująja valdžia.

36 metų D. Vedrickas CPO vadovauja nuo 2017 metų gegužės, anksčiau dirbo Ūkio ministerijoje viešųjų pirkimų politikos formavimo srityje, Vidaus reikalų ministerijoje.

Mykolo Romerio universitete jis baigęs viešojo administravimo bakalaurą, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute įgijęs viešojo administravimo magistrą.

Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį teigė, kad VPT vadovas gali būti paskirtas dar einant pareigas šios kadencijos Vyriausybei.

VPT nuolatinio vadovo neturi metus laiko – nuo praėjusių metų spalio, kai iš šių pareigų pasitraukė Diana Vilytė. Tarnybai laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Jovita Petkuvienė.

Pagal įstatymą, VPT vadovą ketverių metų kadencijai skiria šalies prezidentas premjero teikimu.

Naują centro dešinės koaliciją formuojančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderiai Ingrida Šimonytė ir Gabrielius Landsbergis šią savaitę paragino kadenciją baigiančius valdančiuosius susilaikyti nuo naujų paskyrimų ir įdarbinimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)