Kaip žinia, šiuo metu standartinis su darbo santykiais susijusioms pajamoms taikomas GPM tarifas Lietuvoje siekia 20 proc.

„Mano galva, būtų klaida kalbėti apie tokius nišinius dalykus, apie vieną mokestį. Turi būti priėjimas prie visos mokesčių sistemos. Tik po diskusijų apskritai, kokią mes ją norime turėti, galime kalbėti apie tam tikrus pakeitimus.

Kada išmetama idėja mažinti PVM atskirom grupėm arba apskritai, išmetama idėja dėl pelno reinvestavimo nulinio tarifo ir pan. – tai diskusijos nematant pilno vaizdo“, – ketvirtadienį nuotoliniu būdu surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė V. Vasiliauskas.

Jis dar patarė, kad šią diskusiją reikėtų pradėti nuo išlaidų dalies.

„Pajamos yra tai, kuo mes finansuojame išlaidas. Taip pat reikia kalbėti apie šaltinius, negalime kalbėti gabalais“, – sakė jis.

Pinigų nenumatyta

V. Vasiliausko manymu, Lietuva neturėtų grįžti prie tokio griežto karantino, koks buvo pavasarį.

„Dabartinis pasirinktas kelias yra „taškinis“, – sakė jis. – Be to, esame kažkiek prisitaikę, labiau pasiruošę. Tai valstybės pagalba ir toliau būtų aktuali, bet akcentuočiau priemonių tikslingumą, jos turėtų būti tikslesnės.“

Lietuvos banko vadovas dar užsiminė, kad jų Seimui rengiamoje išvadoje dėl 2021 metų valstybės biudžeto projekto bus įspėjimų dėl šalies finansų antrosios bangos metu.

„Dėl reakcijos į pandeminius reikalus ir jos fiskalinės išraiškos – rengiame Seimui išvadą dėl ateinančių metų biudžeto, kiek pamenu, pirmos įžvalgos sako, kad išlaidų antros bangos suvaldymui (jei ji būtų tokios pat apimties, kaip ir pavasarinė banga) ten nėra numatyta.

Iš esmės, tai reiškia, kad deficito skaičiai keistųsi į didesnę pusę, jei pinigai būtų numatyti“, – įspėjo jis.

V. Vasiliauskas naujajai Vyriausybei patarė trumpuoju laikotarpiu daugiausiai dėmesio skirti kitų metų biudžetui, o ilgesniu – švietimo sistemos problemoms ir mokesčių sistemos netolygumams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)