Pasak grupės valdybos pirmininko pavaduotojo Gintaro Balčiūno, per 2008–2009 metų krizę neišvengta prieštaringų sprendimų. Jis tikisi, kad į nauja valdžia neprimes krizės pasekmių labiausiai pažeidžiamiems visuomenės sluoksniams.

„Ne pirmą kartą jau krizių metu laimi Seimo rinkimus centro-dešinioji koalicija, tai pirmiausia norėtųsi jiems palinkėti pasimokyti ir nekartoti savo praeities klaidų, prisimenant 2008 metų naktines reformas ir panašiai, pasimokyti iš konkurentų klaidų, ypač šiemet, suvaldant COVID-19 epidemijos riziką ir dėl to iškylančiomis finansinėmis, socialinėmis, mokestinėmis ir visomis kitomis pasekmėmis“, – BNS pirmadienį sakė advokatas G. Balčiūnas.

„Achemos grupės“ atstovas kartu paragino vengti radikalių, staigių ir verslui prisitaikyti neleidžiančių sprendimų.

„Jeigu kalbame, tarkime, apie aplinkos apsaugą, mes esame abiem rankomis irgi už tai, tačiau pasižiūrėkime, kaip ta pati Europos Komisija elgiasi: yra patvirtinami perspektyviniai planai iki 2050 metų, numatomos lėšos ir einame kasdien prie to plano įgyvendinimo. Pas mus, deja, būdavo kartais sprendimai tokie gana populistiniai, tarkime, aplinkos apsaugos paketas, pasakoma: mes sugriežtinsime, mes nustatysime, kad tos taršos nebūtų, o jūs – vykdysite“, – sakė G. Balčiūnas.

Jis teigė norintis, kad valdžios darbai nesiskirtų nuo žodžių – pavyzdžiui, sakoma, jog epidemijos suvaldymui pasiruošta, tačiau realiai medikams trūksta paprasčiausių apsaugos priemonių.

„Norėčiau palinkėti protingo, profesionalaus ir atsakingo valstybės reikalų tvarkymo ir bandyti suderinti tuos skirtingus socialinių grupių, piliečių, verslo interesus“, – kalbėjo vienas koncerno vadovų.

G. Balčiūnas tikisi ir valstybės aiškumo, kada projektas yra ekonominis, o kada – politinis.

„ Jeigu kalbama apie ekonominius projektus, tada turėtų būti aiškūs paskaičiavimai, aiškios diskusijos ir su verslu ir su visais kitais suinteresuotais (asmenimis – BNS), ir pagrįstas verslo modelis, ar naujo projekto modelis, o ne būtų dangstomasi tiktai politiniais pareiškimais, kas neretai, deja, atsitinka“, – sakė G. Balčiūnas.

Jis tiesiogiai neįvardijo, ar kalba apie Klaipėdos suskystintųjų dujų (SGD) terminalą.

„Nenorėčiau šia proga minėti tų visų skaudulių, kurie yra susikaupę, tačiau, kaip minėjau, norėčiau profesionalaus valstybės reikalų tvarkymo, viešo administravimo“, – sakė jis.

Apie 10 proc. terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ akcijų turinčios „Achemos grupės“ valdoma „Achema“ yra didžiausia dujų vartotoja šalyje ir už terminalo išlaikymą moka dešimtis milijonus eurų, tačiau dėl šių bei kitų valdžios sprendimų ji bylinėjosi ar vis dar nebesibylinėja su valstybe.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)