„Gerai, kad susiformavo kažkokia dauguma ir iš karto galima spėti, kur link bus vykdoma politika. Lūkesčiai (susiję – ELTA) su sektoriais, kurie jau tiesiog verkia dėl reformų, tai yra švietimas ir sveikata. Pats pirmasis, žinoma, yra suvaldyti situaciją su koronavirusu. Manau, kad dar daug ką čia reikės padaryti“, – Eltai sakė R. Skyrienė.

Ji taip pat neatmetė, kad su būsima dešiniąja koalicija dalis sprendimų ar procedūrų dėl ateities ekonomikos DNR plano gali keistis.

„Man atrodo, Šimonytė (konservatorių kandidatė į premjerės postą Ingrida Šimonytė – ELTA) akcentuoja, kad DNR plane reikalingos tokios investicijos, kurios sudarytų ilgalaikes augimo pasekmes, tai tikėtina, kad kažkokios procedūros ar sprendimai gali keistis. Mes irgi kažkiek kritikavome, kad sprendimai priimami per greitai, nepamatuotai ir norėjome daugiau pasvarstymų, kad tikrai tos investicijos būtų tokios, kokių norėjo kurdami DNR planą koncepciją“, – sakė R. Skyrienė.
Ji taip pat teigė mananti, kad I. Šimonytė bus linkusi tartis.

„Kiek žinau ponią Ingridą, manau, kad dialogo bus, ji nėra diktatoriško tipo žmogus, o tikrai mėgstanti tartis, išgirsti kitas nuomones. Prisiminkime, ką ji akcentuoja, kai kalba apie biudžetą. Kad mes turime susitarti, ko mes norime iš biudžeto, kokių viešų paslaugų norime, ir tada galime kalbėtis, kokios mokesčių sistemos ir kokių mokesčių mes norime“, – sakė „Investuotojų forumo“ vykdomoji direktorė.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, daugiausia mandatų – 50 – būsimajame Seime turės konservatoriai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 32 mandatus, socialdemokratai – 13 mandatų, Liberalų sąjūdis – irgi 13, Laisvės partija – 11, Darbo partija – 10, Lietuvos lenkų rinkimų akcija Krikščioniškų šeimų sąjunga ir socialdarbiečiai turės po 3 mandatus, po 1 mandatą turės Lietuvos žaliųjų partija ir partija „Laisvė ir teisingumas“.

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pirmadienio naktį paskelbė bendrą deklaraciją dėl koalicijos formavimo pradžios.