„Rinkėjai parodė, kad nori truputį kitokios valstybės, kad jau subrendo turėti kitokią valstybę, kurioje svarbiau ne griežti nurodymai, sankcijos ir sprendimai be paaiškinimų, bet pagarba žmogui ir laisvei bei laisvos rinkos principams ir tų pačių pokyčių siekis. Akivaizdu, kad tampame Vakarų demokratine valstybe, išrinkome tris moteris, tai čia pirmoje eilėje parodymas, kad esame brandūs politiškai“, – Eltai teigė V. Janulevičius, pridurdamas, kad naujai Vyriausybei pradėti darbą pandemijos sąlygomis ebus lengva.

„Aišku, nebus lengva naujai Vyriausybei, nes pandemijos laikotarpis sudėtingas ir biudžeto skylė, kuri bus kitais metais, akivaizdu, kad ji bus. Verslas tikisi, kad bus investuojama ne tik į infrastruktūrą ar betoną, į kurį visą laiką įpratę investuoti, bet į klimatą, kuris ateityje leis grąžinti paskolas ir sukurti tikrą pridėtinę vertę, nes vien tik skolintais pinigais gerovės valstybės nesukursime, turime patys ją sukurti, Europa ilgai mūsų netoleruos už tai, kad nieko nedarysime ir leisime pinigus pravalgyti“, – kalbėjo V. Janulevičius.

Anot jo, verslas tikisi, kad bus investuojama į pamatuotus ir didelę pridėtinę vertę kuriančius ateities sprendimus.

„Ta pati žiedinė ekonomika, žaliasis kursas, skaitmenizacija pramonės, kas leis atpiginti kaštus ir padidinti Lietuvos pramonės pajėgumus“, – sakė jis.

V. Janulevičius vylėsi, kad naujos valdančiosios koalicijos formavimas neužsitęs.

„Tikiuosi, kad tie, kas formuos naują Vyriausybę, formuos gerą valią, lankstumą ir koalicijos derybos neužsitęs, nes situacija su vis augančia pandemijos banga įneša daug sumaišties ir neaiškumų. Labai svarbu kuo greičiau sėsti prie derybų stalo ir suformuoti tai, kas bus ateityje“, – teigė LPK prezidentas.

„Kuo gerai moterys, tai, kad prieš dalindamos pyragą, jos supranta, kad jį reikia iškepti“, – pridūrė jis.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, daugiausia mandatų – 50 – būsimajame Seime turės konservatoriai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 32 mandatus, socialdemokratai – 13 mandatų, Liberalų sąjūdis – irgi 13, Laisvės partija – 11, Darbo partija – 10, Lietuvos lenkų rinkimų akcija Krikščioniškų šeimų sąjunga ir socialdarbiečiai turės po 3 mandatus, po 1 mandatą turės Lietuvos žaliųjų partija ir partija „Laisvė ir teisingumas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)