„Prezidentas ir EK viceprezidentas nuotoliniu būdu aptars aktualius Astravo AE saugumo klausimus (...). Prezidentas iškels ES solidarumo priemonių poreikį neįleisti į ES rinką elektros iš trečiųjų šalių, nesilaikančių aukščiausių branduolinės saugos ir aplinkosaugos standartų“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Anot jo, taip pat bus aptariamas Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) generalinio direktoriaus rinkimų procesas.

G. Nausėda su V. Dombrovskiu bendraus konferenciniu skambučiu.

Baltarusija branduolinę elektrinę stato 50 kilometrų nuo Vilniaus. Rugpjūčio pradžioje AE statanti Rusijos korporacija „Rosatom“ pradėjo branduolinio kuro įkrovimą į pirmąjį reaktorių.

Baltarusija skelbia, kad pirmąjį reaktorių prie šalies energetikos sistemos prijungti planuoja šių metų pabaigoje, o visa galia jis turėtų pradėti veikti 2021-ųjų vasarį.

Lietuvos Vyriausybė teigia, kad netoli Lietuvos sienos Astravo atominė elektrinė pastatyta nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos reikalavimų.

Lietuva yra priėmusi įstatymą, kad Astravo elektra negali patekti į šalies rinką, ir ragina kaimynines šalis boikotuojant jėgainės elektrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)