„Abi darbuotojos, kurioms yra diagnozuotas susirgimas COVID-19 infekcija, šiuo metu gydosi namuose. Epidemiologinės diagnostikos metu nenustatyta, kad jos būtų kontaktavusios su kolege, kuriai šią savaitę irgi diagnozuotas susirgimas COVID-19 infekcija. Darbuotojos neturėjo artimo sąlyčio su kitais kolegomis ir pirkėjais. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir esant poreikiui imsimės rekomenduojamų veiksmų“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Darbuotojos, kurios yra susirgusios COVID-19 infekcija, paskutinįsyk darbo vietoje buvo šios savaitės viduryje. Vienai jų paskutinė darbo diena buvo spalio 20 diena, kitai – spalio 21 diena. Pilna Joniškyje esančios „Maxima XX“ parduotuvės patalpų dezinfekcija buvo atlikta spalio 21 dieną.

„Mūsų parduotuvėse šiuo metu yra laikomasi itin sugriežtintų higienos reikalavimų: reguliariai dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija. Taip pat darbuotojai yra supažindinti su papildomomis rekomendacijos vengti tiesioginių tarpusavio kontaktų ir laikytis saugaus atstumo. Skatiname darbuotojus tirtis dėl COVID-19 nustatymo profilaktikos tikslais visose savivaldybėse, kurios tik organizuoja tokius tyrimus“, – pažymi E. Dapkienė.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Kasdien „Maxima“ darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

Nuo pirmadienio, spalio 26 dienos Joniškyje, kaip ir dar vienuolikoje kitų šalies savivaldybių, kur bus įvedamas karantinas, apsiperkantiems „Maximos“ parduotuvėse bus galimybė nemokamai gauti vienkartinę veido kaukę. Šiuo metu nemokamai apsauginės veido kaukės yra dalinamos Raseiniuose, kur yra įvestas lokalus karantinas. Savivaldybėse, kur yra įvestas karantinas, ribojamas į „Maxima“ parduotuves įleidžiamų pirkėjų srautas.

„Šalyje sparčiai daugėjant COVID-19 susirgimo atvejų, suprantame, kad koronavirusas gali paliesti kiekvieną. Tikime, kad prevencinės apsaugos priemonės, kurių esame ėmęsi, padės išvengti COVID-19 susirgimo plitimų, tačiau ne mažiau svarbu, kad kiekvienas iš mūsų jaustų atsakomybę ne tik už savo, bet ir šalia esančių žmonių saugumą. Tad savo klientus kviečiame būti sąmoningiems – parduotuvėse laikytis saugaus atstumo, nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo“, – sako E. Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios COVID-19 susirgimai yra diagnozuoti 28 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 20 darbuotojų yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 793 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 19 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)