Pasak jo, nors ledai jau yra pajudėję, tačiau vis dar yra iki galo neįvertinama informacijos, kurią bendrovė nustatyta tvarka ir terminais turi pateikti savo akcininkams, reikšmė. Iš esmės šis teisminis ginčas yra kilęs dėl vienos dienos, kuria buvo pažeisti visuotinio "Lisco" akcininkų susirinkimo rengimo terminai. Teismo prašyta sustabdyti bendrovės reorganizavimą, kad visus formalumus būtų spėta įgyvendinti laiku, taip pat teisingai įvertinti bendrovės turtą.

Neoficialiais duomenimis, Klaipėdos apygardos teismas savo motyvuose ketina pripažinti, kad pažeidimų, reorganizuojant privatizuojamą "Lisco", vis dėlto neišvengta. Ieškovai kol kas nėra apsisprendę, ar bus ši nutartis apskųsta aukštesnės instancijos teismui.

Danijos laivybos kompanija "DFDS Tor Line" praėjusių metų viduryje privatizavo "Lisco", tačiau, išskaidžius bendrovę į trampinių laivų ir keltų verslo įmones, pirmosios kontrolinis akcijų paketas buvo grąžintas valstybei.

Šiuo metu "DFDS Tor Line" valdo 76,36 proc. keltų bendrovės "Lisco Baltic service" akcijų, trampinių laivų įmonė "Lietuvos jūrų laivininkystė" šiuo metu yra ruošiama privatizavimui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją