Tai reiškia, kad lankytojų registracija reikalinga įeinant į tokias atskiras laisvalaikio ir pramogų vietas kaip kino teatrai, šokių studijos, sporto klubai, vaikų karstynių erdvės, boulingas, lazerių arenos, pabėgimo kambariai ir pan., taip pat viešojo maitinimo įstaigas, restoranus, kavines, barus, naktinius klubus ir kitas pasilinksminimo vietas, lošimo namų (kazino) ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktus, esančius prekybos centruose, sakoma SAM pranešime.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė nusprendė, jog laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojų registravimas nuo spalio 26 dienos yra privalomas.

„Siūlomas pakeitimas leis geriau užtikrinti pagrindinę infekcijos valdymo priemonę – kontaktinių asmenų atsekamumą ir jų izoliavimą. Ši priemonė leis geriau identifikuoti infekcijos plitimo grandinę ir organizuoti epidemiologinių tyrimų procesą“, – sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Lankytojų registracija nebus vykdoma, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas fiziniams ir juridiniams asmenims kitais būdais. Taip pat registracija nebus privaloma ir viešojo maitinimo paslaugas teikiančių įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)