Įmonė pranešė spalio pabaigoje paskelbsianti aukcionus kitų metų pirmojo pusmečio medienos ir miško kirtimo liekanų ilgalaikėms ir pusmečio pirkimo-pardavimo sutartims.

„Situacija medienos rinkoje po itin didelio kainų pakilimo 2018 metais ir staigaus kritimo daugiau nei 40 proc. praėjusių metų gale stabilizuojasi. Įtakos medienos sektoriui turėjo ir pandemija, dėl kurios buvo sumažėjusios medienos pirkimų apimtys“, – pranešime teigė Valdas Kaubrė.

Pasak jo, prekyba mediena rodo, jog pramonė toliau veikia, poreikis šiai žaliavai yra.

„Todėl po aukcionų galėsime konkrečiau įvertinti medienos sektoriaus situaciją ir prognozuoti ateinančius metus“, – pridūrė jis.

VMU 2021 metų pirmąjį pusmetį planuoja parduoti apie 442 tūkst. kietmetrių (ktm) žaliavinės medienos ir apie 71 tūkst. ktm miško kirtimo liekanų ilgalaikėms sutartims, taip pat atitinkamai apie 639 tūkst. ir 52 tūkst. ktm pusmetinėms sutartims.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją