„Liekame visi, matyt, prie savo skirtingų nuomonių. Verslo interesas yra vienas, tik ekonominis. Mes, deja, turime žiūrėti ir ieškoti balanso tarp verslo interesų ir visuomenės gyvybės ir sveikatos intereso. Tad manau, kad tas sprendimas kelias valandas sutrumpinti darbo laiką dviem savaitėms yra būtinas, ir niekas tų įstaigų neuždaro“, – ketvirtadienio rytą po balsavimo žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Komentuodamas verslo pasisakymus, kad dėl Vyriausybės sprendimų ketinama kreiptis į teismą, premjeras sako vertinąs tokį ketinimą kaip normalų reiškinį.

„Esame teisinė valstybė, ir tikrai kiekvienas žmogus, verslo grupė, jei mano, kad yra pažeisti teisėti interesai, tokią teisę turi. Tai vertinu kaip labai normalią praktiką, teisinės valstybės vieną iš atributų“, – sakė premjeras.

S. Skvernelis taip pat paragino lietuvius būti atsakingus ir ateinančias dvi savaites vengti vietų, kuriose yra didesnis pavojus užsikrėsti COVID-19.

„Galiu dar pakartoti: žmonės, būkite atsakingi ir dvi savaites pakentėkite. Neikite į tas vietas, tuos renginius, kur tikrai yra didesnis pavojus turėti kontaktą ir užsikrėsti“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Vyriausybė nutarimo pakeitimo projektu trečiadienį nusprendė trumpinti maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laiką: šių įstaigų veikla bus leidžiama nuo 7 iki 24 valandos.

Darbo laiko ribojimai nebus taikomi tais atvejais, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas kitais būdais, kai viešasis maitinimas teikiamas įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įstaigų teritorijose ir patalpose. Darbo laikas nebus apribotas kazino ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktuose, jei šiose vietose neteikiama viešojo maitinimo paslauga.

Lankytojų registracija Vyriausybės nuo pirmadienio nustatyta laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitose vietose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)