Tuo tarpu SEB banko grupė uždirbo 69,3 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno. Pernai tuo pačiu metu – 87,8 mln. eurų.

„Nors karantino pradžioje nežinios buvo daug, mūsų banko klientai nebuvo linkę naudotis maksimalia paskolų atidėjimo galimybe, kurią suteikėme pasirašę moratoriumą. Susitvarkius finansams 6 iš 10 asmenų ir trys ketvirtadaliai įmonių, kuriems buvo atidėti paskolų mokėjimai dėl COVID-19 pandemijos, jau grįžo prie įprastų mokėjimų. Iki moratoriumo galiojimo pabaigos atidėjome daugiau kaip 2300 paskolų gyventojams ir daugiau kaip 2700 paskolų įmonėms“, – teigia SEB banko valdybos pirmininkas Raimondas Kvedaras.

SEB banko grupės pajamos per devynis šių metų mėnesius šiek tiek sumažėjo iki 156,6 mln. eurų (pernai tuo pačiu metu – 162,7 mln. eurų). Indėlių portfelis šių rugsėjo 30 dieną buvo 8,2 mlrd. eurų.

SEB banko grupės paskolų ir lizingo portfelio grynoji vertė buvo 6 mlrd. eurų (pernai – 6,4 mlrd. eurų). Paskolų kokybė išliko gera.

„Finansavimo paslaugų poreikis mažėjo pandemijos metu, tačiau vasarą, palyginti su karantino pradžia, ėmė augti verslo kreditavimo apimtys, įmonės prisitaikė prie naujų verslo aplinkybių, atsistatė dalies sektorių pardavimai – per trečiąjį šių metų ketvirtį suteikėme finansavimą gamybos, energetikos, prekybos, nekilnojamojo turto bendrovėms. Į prieš karantino lygį sugrįžo gyventojų kreditų užklausų skaičiai, daugėjo besikreipiančiųjų dėl būsto paskolų“, – teigia R. Kvedaras.

SEB banko grupės nuosavas kapitalas buvo 853 mln. eurų, grupės turtas – 10,2 mlrd. eurų.

Per devynis šių metų mėnesius SEB grupės įmonės, veikiančios Lietuvoje, į valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip 66 mln. eurų mokesčių.

SEB interneto banko aktyvių vartotojų skaičius šių metų trečio ketvirčio pabaigoje buvo daugiau kaip 488 tūkst. Daugiau negu 370 tūkst. asmenų ir įmonių naudojo SEB mobiliąją programėlę

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)