„Tikrai nieko asmeniškai prieš neturiu ir niekas neturi prieš naktinius klubus ir pasilinksminimo vietas, bet turime suprasti, kad reikia ieškoti kompromiso tarp visuomenės saugumo ir verslo, jo galimybių veikti. Tikrai ne tik naktiniai klubai patiria pačių įvairiausių sunkumų. Kad ir koks būtų suvaržymas, ar tai yra nuotolinis darbas, ar tai yra ugdymo apribojimas pereinant į nuotolinį mokymą kai kuriose savivaldybėse, tai taip pat yra poveikis verslui, izoliavimo taisyklės irgi yra poveikis verslui“, – „Žinių radijui" teigė ministras.

Reaguodamas į Vilniaus naktinio aljanso pasisakymą, kad dėl Vyriausybės sprendimo bus kreiptasi į teismą, A. Veryga pabrėžė, kad verslininkai turi tokią teisę, bet prašo daugiau supratingumo.

„Tai labai norėčiau tikėtis, kad ir tie verslininkai, kurie dabar kalba apie teismus (suprastų situaciją – ELTA). Žinoma, jie tokią teisę turi, ir kiekvienas turi teisę ginti save, bandyti įrodyti savo tiesą, bet mes visi turėtume suprasti, kad apsisaugoti mūsų visų bendras reikalas, ir tegul tos priemonės yra nemalonios, skausmingos, bet jos leis išsaugoti gyvybes. Ir, manau, tie verslininkai taip pat turi artimų žmonių, kuriuos norėtų matyti gyvus ir sveikus“, – teigė jis.

Vyriausybė nutarimo pakeitimo projektu trečiadienį nusprendė trumpinti maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laiką: šių įstaigų veikla bus leidžiama nuo 7 iki 24 valandos.

Darbo laiko ribojimai nebus taikomi tais atvejais, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas kitais būdais, kai viešasis maitinimas teikiamas įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įstaigų teritorijose ir patalpose. Darbo laikas nebus apribotas kazino ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktuose, jei šiose vietose neteikiama viešojo maitinimo paslauga.

Lankytojų registracija Vyriausybės nuo pirmadienio nustatyta laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitose vietose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)