Tarybos pirmininku, kuris taip pat bus atsakingas už investicijų valdymą, paskirtas Mindaugas Vaičiulis, nariais – Aleksandras Četverikovas, jis bus atsakingas už rizikų valdymą, Liudmila Damulienė, atsakinga už pensijų anuitetų produktų valdymą, Aurimas Maždžierius, atsakingas už finansų valdymo sritį, ir Eglė Šaltenytė, atsakinga už aktuarinę sritį, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

M. Vaičiulis yra sertifikuotas finansų analitikas, turintis generalinę finansų maklerio licenciją, vadovavimo ir projektų valdymo patirtį jis iki šiol kaupė Lietuvos banke ir kitose finansų įmonėse. A. Četverikovas yra rizikos valdymo profesionalų asociacijos tikrasis narys bei Lietuvos aktuarų draugijos tikrasis narys, dirbęs finansų, investicijų valdymo ir draudimo įmonėse „Compensa Vienna Insurance Group“, „SEB gyvybės draudimas“ ir kitose.

L. Damulienė turi ilgametės draudimo produktų kūrimo, valdymo, kainodaros ir klientų poreikių valdymo srityse patirties, įgytos dirbant draudimo įmonėse. A. Maždžierius yra sukaupęs ilgametę darbo patirtį kaip licencijuotų investicijų valdymo ir finansinio tarpininkavimo bendrovių finansininkas, vadovas ir valdybos narys, taip pat – įsteigęs ir vystęs pensijų fondų veiklą vienoje Lietuvos bankinių grupių. A. Maždžierius turi generalinio maklerio licenciją.

E. Šaltenytė yra Lietuvos aktuarų draugijos tikroji narė, turinti Londono Aktuarų instituto suteiktą tarptautinę aktuarinę kvalifikaciją (FIA). E. Šaltenytė sukaupusi ilgametę darbo patirtį dirbant aktuare finansų ir draudimo įmonėse tiek Lietuvoje, tiek Jungtinėje Karalystėje.

Pensijų anuitetų tarybos nariai galės būti skiriami ne daugiau nei dviem penkerių metų trukmės kadencijoms iš eilės. Nariams už darbą bus atlyginama iš pensijų anuitetų mokėjimo veiklai skirtų lėšų pagal paslaugų sutartis.

Užbaigus pensijų kaupimo reformą, „Sodra“ nuo liepos pradėjo mokėti antros pakopos pensijų fonduose sukauptų pensijų anuitetus. Juos turi įsigyti tie antros pakopos pensijų kaupimo dalyviai, kurie bus sukaupę 10 tūkst. ir daugiau eurų. Ši riba kas penkerius metus bus indeksuojama.

Gyventojai, įsigiję pensijų anuitetus, į „Sodros“ pensijų anuitetų fondą rugsėjo pabaigoje jau buvo pervedę daugiau nei 1 mln. eurų.

Kiekvieno gyventojo pensijų anuiteto dydį lems žmogaus pensijų fonde sukaupta suma, jo amžius, „Sodros“ pensijų anuitetų fondo investicijų grąža ir demografinės tendencijos šalyje.

Iš viso pensijų kaupimo sutartis yra sudarę beveik 1,35 mln. gyventojų. Daugeliui jų sulaukus senatvės pensijos amžiaus pensijų anuitetus – periodines išmokas už sukauptą sumą visą likusį gyvenimą mokės „Sodra“, kaip papildomą savarankiškai sukauptą pensiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)