Po Vyriausybės posėdžio sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad sprendimai priimti atsižvelgus į medikų rekomendacijas. Jis taip pat pabrėžė, kad ir kitose šalyse darbo laikas sutrumpintas panašiai.

„Papildomo derinimo nebuvo, esame ne kartą girdėję verslo nuomonę. Jų manymu, jie gali viską užtikrinti, bet deja gyvenimas rodo šiek tiek kitą situaciją. Juo labiau, kad ir medikų rekomendacijas girdėjome, įsiklausėme.

O dėl pačio darbo laiko tai apsisprendimo klausimas. Vyriausybė apsisprendė, kad tokį laiką nustatyti. 24 valanda, manau, yra pakankamas laikas žmonėms, kurie ateina ne į naktinį klubą, bet į restoraną tiesiog pavakarieniauti, pavalgyti, pabūti su savo artimaisiais. Toks laikas, matyt, logiškas, juo labiau, kad ir kai kurios kitos šalys panašų laiką nusistačiusios“, – teigė A. Veryga.

Kalbant apie privalomą lankytojų registraciją, premjeras Saulius Skvernelis nurodė, kad registraciją turės užtikrinti paslaugų teikėjai, tačiau lankytojai taip pat turėtų būti tuo suinteresuoti.

„Aš manau, kad tai užtikrins šitų paslaugų teikėjas ir tiesiog mes patys – visi, kurie nori patekti, lankytis. Mes privalome tuos kontaktus palikti dėl labai paprastos priežasties. (...) Susirgimų skaičius auga ir atrasti kontaktus, nustatyti plitimo kryptis sudėtinga“, – premjerą cituoją Elta.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė nurodė, kad lošimo namų ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų bei totalizatorių įstaigoms taip pat bus taikomas asmenų srautų valdymas, saugaus atstumo laikymasis ir kitos būtinos priemonės. Vyriausybės nutarimo pakeitimo projekte taip pat nustatytas laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitų vietų lankytojų privalomas registravimas.

Lankytojų registracija nebus vykdoma, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas fiziniams ir juridiniams asmenims kitais būdais. Taip pat registracija nebus privaloma ir viešojo maitinimo paslaugas teikiančių įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams.

Vyriausybės nutarimo pakeitimo projekte trumpinamas maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laikas: šių įstaigų veikla bus vykdoma nuo 7 iki 24 valandos.

Darbo laiko ribojimai nebus taikomi tais atvejais, kai maistas tiekiamas išsinešti arba pristatomas kitais būdais, kai viešasis maitinimas teikiamas įmonių, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams šių įstaigų teritorijose ir patalpose. Darbo laikas nebus apribotas kazino ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktuose, jei šiose vietose neteikiama viešojo maitinimo paslauga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)