„Mūsų įmonėje jau nuo vasario mėnesio, kai dar nebuvo paskelbta pasaulinė pandemija, laikomasi itin griežtų saugumo reikalavimų – atskiriami darbuotojų srautai per darbo pertraukas, valgykloje, poilsio zonose, gamybos vietose įrengtos pertvaros arba laikomasi reikalaujamo atstumo.

„Mars Lietuva“ darbuotojai ir įprastai laikosi išskirtinių higienos reikalavimų, kadangi esame maisto pramonės įmonė – dėvimi šalmai, apsauginiai akiniai, speciali apranga. Vis dėlto įmonėje dirba 800 žmonių, jie turi savo socialinius ryšius už įmonės ribų ir apsisaugoti nuo viruso patekimo iš išorės – labai sunku, tad didžiausias mūsų darbas – užtikrinti viruso plitimo prevenciją įmonės viduje. Pavasarį įmonėje nebuvo nė vieno atvejo, tačiau nauja banga palietė ir mus – dar vienas įrodymas, kad šis užkratas itin pavojingas ir sunkiai sustabdomas. Laimei, susirgę mūsų darbuotojai jaučiasi neblogai“, – sako Aušra Žemaitienė, „Mars Lietuva“ generalinė direktorė.

Pasak jos, du atvejai įmonėje – išoriniai. Susirgę darbuotojai jaučiasi pakankamai gerai, ligos pradžioje šiek tiek karščiavo. Visi darbuotojai, turėję kontaktų su simptomų turinčiais kolegomis, šiuo metu yra saviizoliacijoje, o keliems rizikos grupėje esantiems žmonėms pasiūlyta apmokamų atostogų šiam laikotarpiui įveikti. Kaip patikslino bendrovė, saviizoliacijoje – ne daugiau penkių darbuotojų.

„Mars Lietuva“

„Darbas vyksta įprastai, gamybos procesas nesustojo – kasdien pagaminame po maždaug 300 tonų maisto gyvūnams augintiniams, ir už tai galime tik padėkoti savo darbuotojams, kurie nepraranda motyvacijos, laikosi tvirtai ir griežtai paiso visų saugumo reikalavimų“, – pažymi „Mars Lietuva“ gamybos vadovas Paulius Žitinevičius.

Kaip rašoma pranešime, siekdama užkirsti kelią viruso plitimui, įmonė dar vasario mėnesį ėmėsi priemonių papildomai dezinfekuoti patalpas, griežčiau reguliuoti srautus. Ties įėjimu į bendrovę įrengtas termovizorius, leidžiantis greitai ir patogiai įvertinti darbuotojų kūno temperatūrą.

„Mars Lietuva“ administracijos biuras nuo pat pandemijos pradžios dirba daugiausia nuotoliniu būdu, vienu metu administracijoje gali būti ne daugiau nei 30 žmonių. Visus renginius ir anksčiau įprastas praktikas, tokias kaip susitikimai su moksleiviais, studentais ar kitais bendruomenės nariais, „Mars Lietuva“ atšaukė jau pavasarį, taip pat buvo griežtai apriboti vidiniai susitikimai – dauguma jų perkelti į virtualią erdvę.

Bendrovės „Mars Lietuva“ pardavimų apimtys pernai, palyginti su 2018-aisiais, išaugo 2,8 proc. ir sudarė 171,2 mln. eurų. Per 2019 metus gamykloje Gargžduose pagaminta daugiau nei 84 tūkst. tonų maisto gyvūnams augintiniams, o sparčiausiai augo produktų, skirtų prekybai internetu segmentas – 48 proc.

Bendrovė eksportuoja 99 proc. savo produkcijos, pagrindinės eksporto rinkos – ES šalys, taip pat Šveicarija, Norvegija, Turkija, Ukraina, Australija, Tailandas. Apie trečdalį eksporto sudaro įmonės pardavimai į Jungtinę Karalystę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)