„Dėl MMA – tai tik tarpinis sprendimas tarp to, ką siūlė profesinės sąjungos ir to, ko nesiūlė darbdaviai, nes darbdaviai iš viso siūlė jo nekelti. Bet kadangi planuojama, kad darbo užmokestis kitais metais augs, tai tikrai būtų neteisinga palikti mažiausias pajamas turinčius žmones su neaugančiu MMA. Dėl to Vyriausybė pasirinko tarpinį sprendimą – 642 eurus, tai yra 35 eurais daugiau nei dabartinis MMA“, – LRT radijui kalbėjo jis.

L. Kukuraitis taip pat apgailestavo, kad socialiniai partneriai nesugeba susitarti dėl MMA dydžio ir taip apsunkina Vyriausybės sprendimą.

„Gaila, kad socialiniai partneriai nesusitaria dėl dydžio, dėl kurio pritartų abi pusės. Tada ir Vyriausybei būtų lengviau priimti sprendimą (...). Yra sutarimas, kad gruodžio mėnesį, kai pasirodys naujos Finansų ministerijos prognozės, mes grįšime prie šitų susitarimų, ir jeigu prognozės bus neigiamos, bus galima persvarstyti kitaip, jei teigiamos – dar kitaip. (...) Bet kadangi vidutinis darbo užmokestis planuojama, kad augs, tai atitinkamai turi augti ir MMA“, – teigė ministras.

ELTA primena, jog Vyriausybė pritarė, kad MMA nuo kitų metų turėtų didėti iki 642 eurų (iki mokesčių), tačiau paliko galimybę šių metų gruodį dydį persvarstyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)