Kaip Eltai nurodė „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, pastebėta, kad dar rugsėjį išaugo žvakių paklausa.

„Kapų žvakių paklausa dar rugsėjo viduryje išaugo apie penkis kartus, o šiuo metu kapų žvakių bei kapams puošti gėlių pardavimai yra net keliolika kartų didesni, palyginti su šių prekių pardavimais rugsėjo pradžioje. Kapų žvakės yra populiariausia prekė ir spalį jų pardavimai būna patys didžiausi“, – komentare Eltai nurodė E. Dapkienė.

Jos teigimu, taip pat perkamos gėlės – tiek dirbtinės, tiek gyvos – kapams puošti.

„Pastebime, kad šiuo laikotarpiu žmonės skuba apsirūpinti ir kitais kapų priežiūros reikmenimis – sodo įrankiais, žemės mišiniais, trąšomis“, – nurodė E. Dapkienė.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis sakė, kad jau kuris laikas Vėlinėms skirtų prekių pardavimai pastebimai auga.

„Vėlinėms skirtomis prekėmis pradėjome prekiauti paskutinį rugsėjo savaitgalį. Nors tradiciškai aktyviausiai jomis prekiaujama likus kelioms dienoms iki pačių Vėlinių, jau kuris laikas Vėlinėms skirtų prekių pardavimai pastebimai auga. Geri orai leido žmonėms pradėti ruoštis Vėlinėms anksčiau nei įprastai. Manome, kad ypač augs kapų žvakių įdėklų ir dirbtinių gėlių paklausa“, – Eltai nurodė D. Ryliškis.

Jo teigimu, nepaisant epidemijos, manoma, kad Vėlinėms skirtos prekės išliks paklausios. Tikimasi, kad jų pardavimai „Norfoje“ šiemet didės apie 10 proc.

Prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė nurodė, kad pirkėjai jau nuo spalio pradžios dairosi ir įsigyja kapų lankymui skirtų prekių – žvakių, gėlių, tačiau tradiciškai daugiausia jų perkama paskutinėmis dienomis prie vykstant lankyti artimųjų kapų.

„Šiais metais Visų Šventųjų diena – sekmadienis, Vėlinės – pirmadienis, tad daugiausia perkančiųjų žvakių ir gėlių turėtume sulaukti būtent tą savaitgalį, tačiau raginame pirkėjus atvykti ir kapų lankymui reikiamų prekių įsigyti anksčiau. Taip pirkėjai galės ramiai ruoštis ir vykti lankyti artimųjų kapų, o parduotuvėse pavyks išvengti didesnių pirkėjų srautų ir būtinybės juos reguliuoti“, – komentavo R. Keršienė.

„Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė sakė, kad šiais metais pastebima, jog Vėlinėms skirtų prekių pirkimas prasidėjo vėliau.

„Pastebimos tendencijos, kad pirkimas prasidėjo šią savaitę ir praėjusios savaitės viduryje. Žmonės anksčiau pirkdavo likus net keturioms savaitėms iki Vėlinių“, – Eltai sakė V. Budrienė.

„Čia yra dvi priežastys. Pirma, gyventojai nežinojo, ar bus leidžiama lankyti artimųjų kapus, kaip vystysis pandemija, bus įvestas karantinas ar nebus. Antras dalykas, buvo geri orai, žmonės labiau skubėjo į daržus, poilsiauti, pasimėgauti paskutiniais saulės spinduliais ir niekas turbūt negalvojo apie rimtąsias šventes“, – sakė V. Budrienė.

Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė sakė, kad prekybą Vėlinėms skirtomis prekėmis tinklas pradėjo nuo spalio pradžios.

„Artėjant Vėlinių minėjimui, suaktyvėja prekyba įvairiausiomis kapų žvakėmis, tiek dirbtinėmis, tiek ir gyvomis gėlėmis. Vienos populiariausių gėlių Vėlinių minėjimui išlieka chrizantemos bei viržiai. Artimiausiomis savaitėmis, artėjant Vėlinių minėjimui, asortimentas dar bus papildomas“, – nurodė L. Skersytė.

Ji pridūrė, kad informacijos apie pardavimų tendencijas „Lidl Lietuva“ neteikia.