Tarybos pirmininku, kuris taip pat bus atsakingas už investicijų valdymą, siūloma skirti Mindaugą Vaičiulį, nariais – Aleksandrą Četverikovą, jis bus atsakingas už rizikų valdymą, Liudmilą Damulienę, atsakingą už pensijų anuitetų produktų valdymą, Aurimą Maždžierių, atsakingą už finansų valdymo sritį, ir Eglę Šaltenytę, atsakingą už aktuarinę sritį.

Pensijų anuitetų fondo tarybos nariai skiriami penkerių metų kadencijai.

Užbaigus pensijų kaupimo reformą, „Sodra“ nuo liepos pradėjo mokėti antros pakopos pensijų fonduose sukauptų pensijų anuitetus. Juos turi įsigyti tie antros pakopos pensijų kaupimo dalyviai, kurie bus sukaupę 10 tūkst. ir daugiau eurų. Ši riba kas penkerius metus bus indeksuojama.

Gyventojai, įsigiję pensijų anuitetus, į „Sodros“ pensijų anuitetų fondą rugsėjo pabaigoje jau buvo pervedę daugiau nei 1 mln. eurų.

Kiekvieno gyventojo pensijų anuiteto dydį lems žmogaus pensijų fonde sukaupta suma, jo amžius, „Sodros“ pensijų anuitetų fondo investicijų grąža ir demografinės tendencijos šalyje.

Iš viso pensijų kaupimo sutartis yra sudarę beveik 1,35 mln. gyventojų. Daugeliui jų sulaukus senatvės pensijos amžiaus pensijų anuitetus – periodines išmokas už sukauptą sumą visą likusį gyvenimą mokės „Sodra“, kaip papildomą savarankiškai sukauptą pensiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)