Skelbiama, kad bendrovė planuoja suteikti kuponą naujoms prekėms parduotuvėje įsigyti, kurio vertė gali siekti 50 proc. pradinės baldo kainos. „Buy Back“ iniciatyva sutaps su „juodojo penktadienio“ akcija.

„Supaprastindama tvarią gyvenseną ir užtikrindama didesnį prieinamumą, „Ikea“ tikisi, kad ši iniciatyva padės jos klientams atsispirti perdėtam vartojimui šį Juodąjį penktadienį, taip pat ir ateityje“, – pranešė bendrovė, turėdama galvoje lapkričio 27-ąją, kai daugybė mažmenininkų siūlo nuolaidas savo produkcijai.

Kaip rašo BBC, pagal tarptautinę schemą numatyta, kad klientai gautus kuponus galės panaudoti „Ikea“ parduotuvėse, jų vertė priklausys nuo grąžinamo baldo būklės. Klientai turės užregistruoti baldą, kurį nori grąžinti, ir tada bus įvertinta jo vertė. Už „kaip naujus“ baldus, be menkiausių subraižymų, pirkėjui, anot „Ikea“, bus grąžinta 50 proc. sumokėtos kainos. Už „labai geros būklės“ baldus, turinčius nežymių padėvėjimo požymių, bus grąžinta 40 proc. sumos, o už „pastebimai padėvėtus“ su apibraižymais – 30 proc.

Tada klientai baldus turi grąžinti – pilnai surinktus – prie prekių grąžinimo langelio, kur jie bus patikrinti ir bus nustatyta galutinė jų vertė. Pasiūlymas, kuriuo klientai galės pasinaudoti 27 šalyse, taikomas daugiausia baldams be apmušalų, tokiems kaip garsiosios „Billy“ knygų spintos, kėdės, taburetės, rašomieji stalai ir valgomieji stalai.

„Ikea“ taip pat paskelbė, kad bet kuri jos produkcija, kuri negali būti perparduota, bus perdirbta. „Ikea“ užsienyje taip pat planuoja kiekvienoje parduotuvėje įrengti zonas, kuriose žmonės galės priduoti savo senus baldus ir rasti sutaisytų ar atnaujintų.

Lietuvoje veikia panašus principas

Kaip „Delfi“ informavo „Ikea“ Korporatyvinės komunikacijos vadovė Baltijos šalims Renata Dantė „Buy Back Friday“ yra „Ikea“ parduotuvių, priklausančių INGKA grupei projektas. INGKA grupė – vienas didžiausių „Ikea“ parduotuvių valdytojų pasaulyje, veikiantis 27 šalyse.

„Ši iniciatyva yra kol kas vienkartinė ir vyks visose INGKA grupės šalyse, išskyrus JAV, Indiją ir Kiniją. Projektas baigsis gruodžio 3 d. Lietuvos „Ikea“ nėra INGKA grupės dalis“, – informuoja ji.

Anot R. Dantės, Lietuvoje galima grąžinti nepatikusius baldus, o juos gali pigiau įsigyti kiti pirkėjai.

„Lietuvoje panašus principas veikia, kai suteikiame galimybę pirkėjams grąžinti naujus, tačiau jiems nepatikusius, netikusius baldus. Kiti pirkėjai jau surinktus baldus su nuolaida gali nusipirkti ir taip suteikti jiems antrą gyvenimą. Taip pat tam, kad užtikrintumėm ilgesnį „Ikea“ baldų naudojimą, pirkėjams, jeigu yra galimybė, pasiūlome atsarginių detalių, galimybių baldus atnaujinti, pavyzdžiui, pasikeičiant susidėvėjusias detales, pabodusius užvalkalus, baldų fasadus ir pan.“, – informuoja „Ikea“ Korporatyvinės komunikacijos vadovė Baltijos šalims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)