EK kartu su Energetikos Sąjungos (ES) būklės ataskaita pateikė Lietuvos nacionalinio energetikos ir klimato srities (NEKS) plano vertinimą, pranešė Energetikos ministerija.

„Galutinėje Lietuvos plano versijoje yra keletas gerosios praktikos pavyzdžių, konkrečiai: klimatui neutralios ekonomikos tikslai iki amžiaus vidurio, taip pat – ambicingas požiūris į atsinaujinančios energetikos plėtrą, kuri vertintina ir kaip svarbus veiksnys užtikrinant valstybės energetinį saugumą“, – rašoma EK dokumentuose.

iš 23 Komisijos rekomendacijų į 12 Lietuva atsižvelgė didžiąja dalimi, į penkis – visiškai, o į šešis – iš dalies. Pavyzdžiui, atsižvelgta į siūlymą siekti, kad iki 2030 metų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas sumažėtų 9 proc. (palyginti su 2005 metais), tačiau neaišku, kaip tai bus pasiekta transporte, kur jis auga, teigia Komisija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)