„Geriau toks (sprendimas – BNS), negu joks. (...) Bet iš esmės gaila, kad blaiviai neįvertinta situacija ir neatidėtas tas klausimo svarstymas vėlesniam laikui“, – BNS sakė LPK generalinis direktorius Ričardas Sartatavičius.

Vyriausybė trečiadienį nutarė, kad minimali mėnesio alga „ant popieriaus“ kitąmet augtų nuo 607 iki 642 eurų, bet jei Finansų ministerijos ekonominės prognozės gruodį bus prastesnės nei rudenį, tuomet Trišalė taryba iki gruodžio 11 dienos turės pateikti naują rekomendaciją.

Ji būtų svarstoma iš naujo, jei numatomas 2021 metų nedarbo lygis būtų didesnis nei 8,5 proc., o vidutinio darbo užmokesčio augimas – mažesnis nei 2 proc.

„Į tuos nuogąstavimus, kuriuos išsakėme, bet į kelius ar pagrindinius punktus atsižvelgta, nes dabar nedarbas siekia daugiau nei 14 procentų“, – kalbėjo R. Sartatavičius.

„Dėl nedarbo didėjimo, gerai, tas labai svarbu, o prie vidutinio atlygio didėjimo, tai vėlgi, kaip bus skaičiuojama, nes vidurkis tarp privataus sektoriaus ir visuomeninio, o visuomeninis sektorius bet kokiu atveju ir taip atlygis didėjo, kai tuo tarpu privačiam sektoriuje jis mažėjo“, – kalbėjo jis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio teigimu, MMA padidinimas palies apie 130 tūkst. darbuotojų. Biudžetinėse įstaigose tokių darbuotojų yra apie 20 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)