„Biudžeto projekte, kuris bus pateiktas Seimui, planuojame dalį investicijų iš (šios priemonės – ELTA): apie 800 mln. eurų lėšų.

Didžioji dalis veiksmų yra ateities ekonomikos DNR plano veiksmai, kurie atitinka (priemonės – ELTA) prioritetus: švietimas, inovacijos, atsinaujinantys energijos ištekliai, energijos efektyvumas, sveikatos sistema. (...) Pirmos investicijos prasidėtų jau kitais metais“, – Seimo Ekonomikos komiteto posėdyje trečiadienį sakė Finansų ministerijos Investicijų departamento vyresnysis patarėjas Paulius Baniūnas.

Pasak jo, lėšas iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo priemonės Lietuva gaus tik pasiekusi konkrečius nustatytus tikslus.

„(...) Turėsime aiškų, detalų rodiklių planą, kokie planuojami pasikeitimai ir tik pasiekę rodiklius galėsime gauti lėšų išmokėjimą dukart per metus. Bus griežta kontrolė ir tematine prasme, ir lėšų išmokėjimo prasme iš Europos Komisijos pusės“, – sakė P. Baniūnas.

Jo teigimu, investicijų ir reformų planą Lietuva turės pateikti iki kitų metų balandžio 30 dienos, jis turės būti teikiamas su Nacionaline reformų darbotvarke.

„Planą jau pradėjome rengti, neformalios diskusijos su Europos Komisija pradėtos ir dabar“, – sakė P. Baniūnas.

Jis nurodė, kad priemonė turi du prioritetus: 37 proc. lėšų turi būti skiriama priemonėms, skirtoms kovoti su klimato kaita, ir 20 proc. – skaitmenizacijai.

ELTA primena, kad Lietuvai iš ES gaivinimo ir atsparumo fondo numatyta 2,4 mlrd. eurų subsidijų, šalis iš fondo galės pasiskolinti 3 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)