Kartu pateiktoms Akcinių bendrovių, Viešųjų įstaigų ir Ūkinių bendrijų įstatymo pataisoms pritarė 59 parlamentarai, susilaikiusių ir nepritarusių nebuvo.

„Pakeitimų tikslas yra palengvinti įmonių steigimą, kiek tai susiję su kaupiamųjų sąskaitų atidarymu finansų įstaigose. Šiuo metu, steigiant įmonę, kaupiamąją sąskaitą galima atsidaryti tiktai banke. Mes siūlome išplėsti, kad kaupiamąją sąskaitą būtų galima atsidaryti visose kredito įstaigose, ne tik bankuose, bet ir kredito unijose, ir elektroninėse pinigų įstaigose“, – Seimo posėdyje antradienį sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Marius Skuodis.

Pasak pataisų rengėjų, sudarius galimybes steigiant įmones kaupiamąsias sąskaitas atidaryti kredito ar elektroninių pinigų įstaigose, Lietuva taptų patrauklesnė užsienio investuotojams, kurių pritraukimas į rinką skatintų informacinių technologijų ir kitų aukštųjų technologijų sektoriaus plėtrą, taip pat didintų konkurenciją, paslaugų kokybę, prieinamumą bei darbo našumą finansų ir kredito sektoriuje.

Anot ministerijos, siūlomi pakeitimai gali būti ypač aktualūs Baltarusijos piliečiams.

Toliau šis klausimas bus svarstomas komitetuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)