„Aš manau, kad demokratinėje šalyje kiekvienas galime turėti nuomonę. Taip, galutinį sprendimą priima Seimas. Pažiūrėsime“, – teigė V. Šapoka.

„Aš tam ir esu finansų ministras, kad šaltai vertinčiau visus siūlymus: ar jie būtų iš prezidento, ar iš Seimo, ar Vyriausybės narių“, – pridūrė ministras, dar kartą pabrėždamas, kad iš skolintų pinigų prisiimti papildomus įsipareigojimus yra netvaru.

„Kalbant apie bet kokius ilgalaikius finansinius įsipareigojimus, mes tikrai jų nesiūlysime, dėl to, kad iš skolintų lėšų finansuoti ilgalaikius įsipareigojimus būtų netvaru“, – teigė V. Šapoka.

Kiek anksčiau premjeras Saulius Skvernelis ir „valstiečių” lyderis Ramūnas Karbauskis sakė, kad dėl to, ar bus 13-oji pensija, ar ne nuspręs ne finansų ministras, o Seimas ir visa Vyriausybė.

Antradienį su Pagyvenusių žmonių asociacija susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad siūloma 13-oji pensija yra mažiau taiklus problemos sprendimas.

„(...) Aš manau, kad mes neturime nukrypti nuo savo kurso rūpintis pagyvenusiais žmonėmis, nes tai yra civilizuotos valstybės bruožas. Kalbėjome apie tai, kad indeksavimas turėtų būti išsaugotas tokia forma, kokia jis buvo numatytas, tuo tarpu tryliktoji pensija yra mažiau taiklus sprendimas, kadangi yra įvedama kaip absoliuti suma visiems, nepriklausomai nuo pensijos dydžio. Tai yra netvarus sprendimas“, – žurnalistams Tauragėje antradienį sakė G. Nausėda.