Pasak Andriaus Romanovskio, prieš rinkimus šį lūkestį atitiko kone visos partijos, su kuriomis verslas bendravo. Anot jo, gerai, kad į parlamentą nepateko radikalios, prieš verslą nusiteikusios partijos.

„Mūsų lūkestis ir visos partijos, su kuriomis kalbėjome, jį atliepė – kad būtų kalbamasi, nebūtų priimama staigių sprendimų, ypač mokestinėje srityje. Visos partijos akcentavo socialinio dialogo ir palankių sąlygų verslui darymą, netgi centro-kairės partijos. Tai tas labai džiugina, nes iš principo matome, kad vienaip ar kitaip praėjo jie“, – BNS sakė A. Romanovskis.

„O tos radikalios partijos, kurios buvo neigiamai nusiteikusios verslo atžvilgiu, jos net neperžengė 5 proc. ribos“, – pridūrė jis.

Verslo konfederacijos prezidentas pabrėžė, kad ir labiau į kairę linkstančios išrinktos partijos verslo atžvilgiu yra nusiteikusios palankiai ir „nepopulistiškai“.

„Aš sakyčiau, kad ir kitose partijose, kurios yra į kairę pusę, yra nemažai politikų, kurie yra pakankamai racionalūs ir nepopulistai (...). Dabar tas rezultatas mus džiugina, nes iš esmės nebėra noro mokesčius pakelti, kažką apriboti, ar kažką išbuožinti“, – tvirtino A. Romanovskis.

Anot jo, balsuodama prieš radikalesnes partijas Lietuva parodė, kad populizmo banga šalyje atslūgsta.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už konservatorius balsavo 24,8 proc. rinkėjų, valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 17,5 proc. balsų, Darbo partija – 9,47 proc., Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija surinko 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,78 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)