„Stebina augantis palaikymas liberaliam judėjimui, mes daugiau kairiųjų pažiūrų atstovai, mūsų pagrindinė misija – rūpintis kiekvieno piliečio socialine gerove, o liberalai, priešingai deklaruoja savo pažiūras ir matėme, kaip vyko ir per karantiną, buvo kėsintasi liberalizuoti dar labiau Darbo kodeksą, jie nepasisako už progresinius mokesčius ar didesnį kapitalo apmokestinimą“, – BNS sakė konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

Anot jos, baiminamasi, kad jei šios partijos taps valdančiosios koalicijos dalimi, daugiau dėmesio bus skiriama verslui ir darbdaviams, o ne profsąjungoms.

„Antra medalio pusė kažkodėl užsislėpė po tomis laisvėmis, viena iš pagrindinių – socialinė gerovė, tos pačios nemokamos paslaugos, švietimas, sveikata, mokesčių perskirstymas, kad mažiausiai uždirbantys turi mokėti mažiau, tai daugiau kairiųjų idėjos, o liberalų pagrindinė misija – verslui dėti pirmą akcentą, sumažinti mokesčius“, – sakė I. Ruginienė.

Pirmą kartą parlamento rinkimuose dalyvaujanti Laisvės partija, preliminariais duomenimis, surinko 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,78 proc.

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už konservatorius balsavo 24,8 proc. rinkėjų, valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga gavo 17,5 proc. balsų, Darbo partija – 9,47 proc., Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)