Anksčiau skelbta, jog rangos darbus už 25,8 mln. eurų atliks bendrovė „Conresta“. Projektą numatyta finansuoti savivaldybės lėšomis.

Pagal sutartį vandens sporto kompleksas turės būti pastatytas per 18 mėnesių. A+ energinės klasės vieno aukšto su antresole pastato bendrasis plotas sieks 18.4 tūkst. kv. metrų.

Daugiafunkcinis vandens sporto centras įsikurs prie „Žalgirio“ arenos, vakarinėje jos pusėje. Pagrindinio įėjimo link nuo arenos drieksis šias erdves apjungsiantis pasažas.

Naujasis statinys išsiskirs 50 m ilgio 10 takelių baseinu su 500 vietų tribūnomis žiūrovams. Čia galės vykti tarptautinio rango varžybos ir nacionalinės pirmenybės. Antras, mažesnysis baseinas pasitarnaus vaikų plaukimo pamokoms. Baseinas su visa infrastruktūra atitiks Tarptautinės plaukimo federacijos FINA reikalavimus.

Greta bus įrengta ir 300 lankytojų talpinsianti SPA zona su trijų skirtingų temperatūros režimų pirčių kompleksais, pramoginiais baseinais vaikams ir suaugusiems, masažinėmis voniomis. Vandens sporto centre numatytas ir 200 vietų sporto klubas.

Kadangi projekto metu vykdoma „Žalgirio“ arenos rekonstrukcija, savivaldybė planavo rekonstrukcijos projektą be konkurso įsigyti iš areną projektavusios E. Miliūno studijos, turinčios projekto autorines teises, tačiau to daryti neleido Viešųjų pirkimų tarnyba.

Kaip BNS anksčiau yra sakę savivaldybės atstovai, šis klausimas buvo išspręstas techninį projektą iš E. Miliūno studijos užsakius „Žalgirio“ areną valdančiai bendrovei. Vėliau šis projektas buvo padovanotas savivaldybei.

Kaip skelbia savivaldybė, šiltuoju metų laiku baseino funkcija išsiplės į rekreacinę lauko zoną su dekoratyviniais augalais, poilsio zonomis, sporto aikštynais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)